gototopgototop
Sunday 22 September 2019
 

Έναρξη εργασιών για την αξιοποίηση και προστασία της μνημειακής ελιάς στη Στρογγυλή Κέρκυρας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στην Κέρκυρα, με αφορμή την ανάδειξη του υπεραι...

Ανάδειξη και Αξιοποίηση Μνημειακών Δέντρων Επτανήσων στην Στρογγυλή Κέρκυρας

  Το Δ.Σ. της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας ύστερα από τα αποτελέσματα της επιστημονικής μεθόδου...

Συμμετοχή της ΕΕΕ στις εκδηλώσεις της 155ης επετείου της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ...

155η επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Στις 21 Μαΐου 1864 τα Επτάνησα πέρασαν οριστικά στην ελληνική κυριαρχία μετά την υπογραφή της συνθ...

  • Διαφήμιση

Μάυρα Βαγιωνή - Στασινοπούλου

 

 

ΜΑΥΡΑ ΒΑΓΙΩΝΗ - ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

Η Μάυρα Βαγιωνή - Στασινοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα από μητέρα εκπαιδευτικό και πατέρα έμπορο. Από μικρή δούλευε στην οικογενειακή εταιρία έτοιμων πλεκτών και υφασμάτων, μαθαίνοντας και εξασκώντας την τέχνη των πωλήσεων και του marketing. Σε ηλικία μόλις 18 ετών δημιούργησε τη δική της βιοτεχνία φασόν ρούχων, που όμως έχασε γρήγορα από μεγάλη πυρκαγιά μαζί με το πατρικό της σπίτι.

Τα όνειρα για μια επιτυχημένη επιχειρηματική καριέρα ανετράπησαν. Λόγω των δύσκολων οικονομικά συνθηκών, αναγκάζεται να καταφύγει σε άλλη εργασία για να μην επιβαρύνει την οικογένειά της περισσότερο. Έτσι, έγινε υπάλληλος στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Στη συνέχεια, παντρεύτηκε το βιομήχανο ηλεκτρικών ειδών Παύλο Βαγιωνή, ιδιοκτήτη της ELCO-Βαγιωνής Α.Ε., με τον οποίο και απέκτησε δύο κόρες, την Πάολα και τη Ναταλί.


Τις χρονιές 1990-1992, σε συνεργασία με μια φίλη της, έγραφε και εξέδιδε το βιβλίο «Οδηγός για Έξυπνες & Φθηνές Αγορές», η επιτυχία του οποίου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού κάθε χρόνο γίνονταν 25 επανεκδόσεις. Στόχος της ήταν να εξοικονομήσει κεφάλαια για να μπορέσει να υλοποιήσει ένα παιδικό της όνειρο: να δημιουργήσει μια εταιρία σπιτικών καλλυντικών με φρέσκα υλικά της κουζίνας, σαν και αυτά που έκανε από μικρή με τη γιαγιά της στο σπίτι.

H Ζακυνθινιά γιαγιά της ήταν αυτή που της μεταλαμπάδευσε την αγάπη και τη γνώση των βοτανικών συνταγών ομορφιάς. Επί χρόνια, έκανε μαζί της σπιτικές μάσκες, κρέμες και ευρηματικά καλλυντικά για τα μαλλιά και το σώμα. Περνώντας τα χρόνια, το αρχικό χόμπι της βοτανοθεραπείας και αρωματοθεραπείας μετατράπηκε σε μοναδική αφοσίωση και τρόπο ζωής.

Επί χρόνια μελετούσε τα αρχαία ελληνικά συγγράμματα και μέσα σε αυτά, βρήκε τη μαγεία των βοτανικών θεραπευτικών αγωγών. Ο Θεόφραστος, ο Διοσκουρίδης, αλλά και πολλοί ιστορικοί και λυρικοί, έγιναν οι μέντορές της. Στα αρχαία αυτά κείμενα, ανακάλυψε τις θεαματικές ιδιότητες των ελληνικών βοτάνων και ελαίων.

Ζώντας σε μια εποχή, που το ξένο και χημικό είχε κατακλύσει τις αγορές, ένιωσε την ανάγκη να δημιουργήσει ξεχωριστά προϊόντα ομορφιάς, που θα βασίζονταν στις αρχαίες αυτές συνταγές και θα μετέφερε στον κόσμο την πολύτιμη γνώση της Αρχαίας Ελλάδας.

Το 1992 ιδρύει τη Fresh Line, μια εταιρία πρωτότυπων, χειροποίητων καλλυντικών με φρέσκα υλικά, που πωλούνται χύμα σε περίεργες μορφές ανατρέποντας τις αντιλήψεις της αγοράς. Δίνει αρχαία ελληνικά ονόματα σε όλα τα προϊόντα, ταυτίζοντας ένα θεό ή ήρωα της Μυθολογίας, με την ιδιότητα των προϊόντων. Για παράδειγμα, η σειρά Ήρα περιλαμβάνει αναγεννησιακά προϊόντα για ώριμες γυναίκες, που διατηρούν νεανική όψη, όπως η θεά.

Όλα τα προϊόντα έχουν αυστηρά ελληνικά βοτανικά εκχυλίσματα με θεραπευτικές ιδιότητες που έχουν καταγραφεί από τον Ιπποκράτη έως τον Ηρόδοτο.

Τοποθέτησε τις ανήλικες κόρες της, Πάολα και Ναταλί, στην κορυφή της ιεραρχίας της εταιρίας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να σηματοδοτήσει τα σχέδιά της για τη μακροχρόνια πορεία της εταιρίας.

Η απαρχή έγινε με ένα μικρό συνοικιακό μαγαζί στο Χαλάνδρι, που λόγω έλλειψης κεφαλαίων, έφτιαξε εξ ολοκλήρου μόνη της. Ακολούθησαν πολλά άλλα σημεία που άνοιγαν με τη μέθοδο του franchise.

Οι καταναλωτές ολοένα και αυξάνονταν και η επιτυχία της εταιρίας ήταν εντυπωσιακή. Το 2004, βλέποντας ότι πολλές εταιρίες καλλυντικών αντέγραφαν τα προϊόντα της, αποφασίζει να κάνει γνωστή την εταιρία στο εξωτερικό και υπογράφει συμφωνία για 4 καταστήματα στη Ρωσία ανοίγοντας ταυτόχρονα άλλο ένα κατάστημα σε κεντρικό σημείο του Λονδίνου. Η εταιρία, ως αποτέλεσμα, εξελίσσεται ραγδαία και προχωράει σε ανοίγματα νέων αγορών, διευρύνοντας το δίκτυό της σε πολλά μέρη του κόσμου.

To 2007, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 15 χρόνων από την ίδρυση της εταιρίας, εκδίδει το πρώτο της βιβλίο «Μυστικές συνταγές ομορφιάς» με υλικά της κουζίνας και αποκαλύπτει τις συνταγές της Ζακυνθινιάς γιαγιάς της, καθώς και πολλές δικές της που ήταν οι βάσεις των προϊόντων της εταιρίας. Το βιβλίο σημείωσε 14 επανεκδόσεις και έφθασε τα 70.000 αντίτυπα.
Η ίδια δηλώνει πρέσβειρα της Ελλάδας στο κόσμο, διότι εκτός από επιχειρηματίας, συντέλεσε στη διάδοση της ιστορίας μας στις ξένες χώρες.

Σήμερα, την επιχείρηση διευθύνει η μικρή της κόρη και μαζί με την αδελφή της συνεχίζουν με επιτυχία το όραμά της.