gototopgototop
Monday 16 September 2019
 

Έναρξη εργασιών για την αξιοποίηση και προστασία της μνημειακής ελιάς στη Στρογγυλή Κέρκυρας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στην Κέρκυρα, με αφορμή την ανάδειξη του υπεραι...

Ανάδειξη και Αξιοποίηση Μνημειακών Δέντρων Επτανήσων στην Στρογγυλή Κέρκυρας

  Το Δ.Σ. της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας ύστερα από τα αποτελέσματα της επιστημονικής μεθόδου...

Συμμετοχή της ΕΕΕ στις εκδηλώσεις της 155ης επετείου της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ...

155η επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Στις 21 Μαΐου 1864 τα Επτάνησα πέρασαν οριστικά στην ελληνική κυριαρχία μετά την υπογραφή της συνθ...

  • Διαφήμιση

Κωνσταντίνος Ροσόλυμος

 

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΣΟΛΥΜΟΣ

 

 

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Ροσόλυμος είναι ένας σύμβουλος Διεθνούς Προγραμματισμού και Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης.  Υπήρξε σύμβουλος κυβερνήσεων στη Μέση Ανατολή και στη Νότια Αφρική σε θέματα στρατηγικής της υγειονομικής περίθαλψης.

Είναι ιατρός στο επάγγελμα με επιπλέον σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και στη λογιστική.  Έχει μία λαμπρή καριέρα την οποία ξεκίνησε ως οικογενειακός ιατρός σε ένα ιατρείο γενικής ιατρικής, εστιαζόμενος στην Αναισθησιολογία και συνέχισε φτάνοντας στο σημείο να διευθύνει έναν οργανισμό υγειονομικής περίθαλψης πολλών εκατομμυρίων.  Κατά τα πρώτα χρόνια της καριέρας του ο Δρ. Ροσόλυμος κατείχε πολιτικές θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση.  Είναι γνωστός ομιλητής σε θέματα υγειονομικής περίθαλψης.

Ο Δρ. Ροσόλυμος γεννήθηκε στο Γιοχάννεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής στις 6 Σεπτεμβρίου 1952 από γονείς ελληνικής καταγωγής.  Ο πατέρας του είναι ο Δημήτριος Ροσόλυμος, γιος του Κωνσταντίνου Ροσόλυμου και της Μαρίας Παΐζη που έζησαν στο χωριό Ανωγή της Ιθάκης στην Ελλάδα.  Η οικογένεια Ροσόλυμου έχει καταγωγή από το νησί Κεφαλονιά (Κοριάνα). Μητέρα του είναι η Αργυρώ Κουτσουβέλη, κόρη του Αναστάσιου Κουτσουβέλη και της Όλγας Συρμή από την Ανωγή της Ιθάκης στην Ελλάδα. 


Έχει μία αδελφή, την Όλγα, η οποία ζει στη Νότια Αφρική μετά τέσσερα παιδία της και ήταν παντρεμένη με τον αποβιώσαντα Αναστάσιο Χάσουλα.

Η πρώτη επίσκεψη του Δρ Ροσόλυμου στην Ελλάδα ήταν το 1964, όπου εκείνος και η οικογένειά του έμειναν για ένα χρόνο στο Βαθύ της Ιθάκης.  Παρακολούθησε μαθήματα στο σχολείο στο Βαθύ τον καιρό εκείνο.

Ήταν παντρεμένος με την Μπονίτα Συκιώτη(1985 – 1996), κόρη του Αλεξάνδρου Συκιώτη από το Σταυρό της Ιθάκης και μαζί απέκτησαν τρία παιδιά:
• Τίμων Ροσόλυμος (1987), ο οποίος είναι απόφοιτος Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Monach, και είναι Διευθυντής του Εμπορικού Τμήματος της εταιρείας Fleet Street Publications της Νότιας Αφρικής.
• Δάμων Ροσόλυμος(1990) ο οποίος έχει πτυχίο μεταπτυχιακών σπουδών θετικών επιστημών (Master of Science degree) από το Πανεπιστήμιο Brunel και είναι βιομηχανικός σχεδιαστής στην εταιρεία αυτοκινήτων Jaguar Land Roverστην Αγγλία.
• Διόνη Ροσολύμου (1992) η οποία είναι πτυχιούχος ψυχολογίας και marketing από το Πανεπιστήμιο τουWitwatersrand και εργάζεται για μία εταιρεία πρόσληψης ανθρώπινου δυναμικού.

Το 2004, παντρεύτηκε τη Θεόπη Ζόλα - Πατσή, η οποία ήταν χήρα από το 1997 και έχει δύο παιδιά τον Ηλία και τον Αντώνη Ζόλα.

Ο Ηλίας έχει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από την Ecole hoteliere de Lausanne (EHL) της Ελβετίας και ο Αντώνης έχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αφρικής.

Αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Witwatersrand το 1980, ο Δρ Ροσόλυμος έκανε την πρακτική του εξάσκηση στην ιατρική το 1981 και μετά υπηρέτησε την υποχρεωτική διετή στρατιωτική θητεία του στις Στρατιωτικές Ιατρικές Υπηρεσίες της Νότιας Αφρικής.

Το 1984 εργάστηκε στο Τμήμα Αναισθησιολογίας του Γενικού Ακαδημαϊκού Νοσοκομείου του Γιοχάννεσμπουργκ και αργότερα, τον ίδιο χρόνο προσχώρησε σε ένα ιατρείο γενικής ιατρικής όπου και εστιάσθηκε στην Αναισθησιολογία.

Το 1990, ο Δρ Ροσόλυμος συνίδρυσε τον οργανισμό Υγειονομικής Περίθαλψης Maddocsο οποίος μέσα σε περίοδο 7 ετών έχτισε και απέκτησε 12 νοσοκομεία.  Ως Διευθύνων Σύμβουλος του Maddocsο Group, o Δρ Ροσόλυμος ήταν η κινητήρια δύναμη για την είσοδο του οργανισμού στο Χρηματιστήριο του Γιοχάννεσμπουργκ με το όνομα Excel Medical Holdings Limited, το 1996.

Το1997 η εταιρεία Excel Medical Holding συγχωνεύθηκε με τον όμιλο εταιρειών Netcare Hospital Group για να δημιουργήσουν την μεγαλύτερη εταιρική ομάδα νοσοκομείων στην Αφρική.

Ο Δρ Ροσόλυμος υπηρέτησε ως Διευθύνων Σύμβουλος της Διεύθυνσης Διεθνών Δραστηριοτήτων του Netcare Hospital Group μέχρι το 2005 όπου και αποσύρθηκε από τον επιχειρηματικό βίο για να αρχίσει μία οικογενειακή επιχείρηση.

Το2005, ο Δρ Ροσόλυμος και η σύζυγός του Θεόπη ίδρυσαν μία εταιρεία εστίασης και ζαχαροπλαστικής η οποία ονομάζεται 180 Degrees Foods. Σήμερα είναι μία πολύ επιτυχημένη επιχείρηση που εξυπηρετεί μεγάλες εταιρείες στην περιοχή του Γιοχάννεσμπουργκ ενώ παράλληλα είναι κορυφαία στην παραγωγή εξειδικευμένων γλυκισμάτων. 

Το 2010, ο Δρ Ροσόλυμος προσλήφθηκε από την Pricewaterhouse Coopers, που είναι Διεθνής εταιρεία οικονομικού ελέγχου και συμβουλευτικής για να δημιουργήσει ένα τμήμα συμβουλευτικής στην υγειονομική περίθαλψη.

Υπό την ηγεσία του Δρ Ροσόλυμου, το τμήμα υγειονομικής περίθαλψης της PwC έχει γίνει ένα από τα πιο επιτυχημένα στην Αφρική.

Το Σεπτέμβριο του 2015, Ο Δρ Ροσόλυμος παραιτήθηκε από την PwC για να αναλάβει μία θέση στην Accenture, μία διεθνή εταιρία συμβουλευτικών υπηρεσιών, ως ηγέτης σε υγειονομικά θέματα του δημόσιου τομέα.

Το έργο του Δρ Ροσόλυμου στην Accenture είναι να δημιουργήσει ένα τμήμα υγειονομικής περίθαλψης για τον δημόσιο τομέα.

Ο Δρ Ροσόλυμος είχε μία σειρά από σημαντικά επιτεύγματα κατά τη διάρκεια της λαμπρής του καριέρας, τα οποία περιλαμβάνουν:

• Εξελέγη στην τοπική αυτοδιοίκηση ως Δημοτικός Σύμβουλος από το 1988 έως το 1995.  Κατά το διάστημα αυτό υπηρέτησε ως Αντιδήμαρχος της πόλης του Μπενόνι και Αντιπρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής από το Σεπτέμβριο του 1991 έως τον Μάιο του 1993.
• Κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του οργανισμού Υγειονομικής Περίθαλψης Maddocs επέβλεψε ο ίδιος προσωπικά την ανοικοδόμηση τριών νοσοκομείων στη Νότια Αφρική και ήταν ο συντονιστής του έργου για την ανάπτυξη και διοίκηση νοσοκομείων στη Νότια Αφρική και στο Μπαχρέιν.
• Ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την επιτυχημένη ανάπτυξη του οργανισμού Υγειονομικής Περίθαλψης Maddocs που έφτασε να έχει 12 νοσοκομεία, δημιουργώντας θέσεις εργασίας για περισσότερα από τρεισήμισι χιλιάδες άτομα. 
• Κάτω από τη δική του ηγεσία ο οργανισμός Maddocs είχε μία επιτυχημένη δημόσια καταχώρηση στο Χρηματιστήριο του Γιοχάννεσμπουργκ.
• Υπηρέτησε ως διευθυντής δεκατεσσάρων εταιριών και τρεις από αυτές εισήχθησαν στο Χρηματιστήριο του Γιοχάννεσμπουργκ.
• Το 1994 επιλέχθηκε από το Ελληνικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ως φιναλίστ στην κατηγορία του βραβείου “Επιχειρηματικό Στέλεχος για το Έτος 1994”
• Κατά τη διάρκεια της απασχόλησής του στην εταιρεία Pricewaterhouse Coopers, ο Δρ Ροσόλυμος ενεπλάκη σε διάφορα σημαντικά έργα, αλλά το πιο σημαντικό από όλα ήταν η εργασία που έκανε για τη Νοτιοαφρικανική κυβέρνηση όταν ήταν διευθυντής έργου και αρχιτέκτονας ενός μοντέλου αποζημιώσεων, γνωστό ως “DRG’s”για τον Νοτιοαφρικανικό Οργανισμό Εθνικής Ασφάλειας Υγείας, που θα παρέχει καθολική κάλυψη σε 52 εκατομμύρια άτομα.
• Ο Δρ Ροσόλυμος έχει μιλήσει σε πάνω από τριάντα συνέδρια, ως κύριος ομιλητής, στη Νότια Αφρική και στο εξωτερικό πάνω σε ευρείας κλίμακας θέματα σχετικά με την υγειονομική περίθαλψη.

Παρά τον έντονο επιχειρηματικό βίο του, ο Δρ Ροσόλυμος έχει την ικανότητα να εξισορροπεί την εργασία με την προσωπική του ζωή.  Είναι ένας αφοσιωμένος οικογενειάρχης ο οποίος ήταν και είναι ενεργά παρών στις ζωές  των  παιδιών του.  Τα χόμπυ του περιλαμβάνουν τη φωτογραφία και το διάβασμα.  Πηγαίνει στο γυμναστήριο, παίζει σκουός και του αρέσει το κολύμπι.

Είναι ένας ισχυρός υποστηρικτής της κοινωνικής ισότητας, των δικαιωμάτων των γυναικών, της ελευθερίας  του λόγου, της κριτικής σκέψεις και των δικαιωμάτων των ζώων.

Παίζει ενεργό ρόλο στα κοινωνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και αγωνίζεται εναντίον:  της παιδικής κακοποίησης, της υποταγής των γυναικών, της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τους ακρωτηριασμούς γεννητικών οργάνων ανδρών και γυναικών, της διαφθοράς, της μόλυνσης το υ περιβάλλοντος, της φαλαινοθηρίας και του βασανισμού των ζώων.