gototopgototop
Sunday 22 September 2019
 

Έναρξη εργασιών για την αξιοποίηση και προστασία της μνημειακής ελιάς στη Στρογγυλή Κέρκυρας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στην Κέρκυρα, με αφορμή την ανάδειξη του υπεραι...

Ανάδειξη και Αξιοποίηση Μνημειακών Δέντρων Επτανήσων στην Στρογγυλή Κέρκυρας

  Το Δ.Σ. της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας ύστερα από τα αποτελέσματα της επιστημονικής μεθόδου...

Συμμετοχή της ΕΕΕ στις εκδηλώσεις της 155ης επετείου της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ...

155η επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Στις 21 Μαΐου 1864 τα Επτάνησα πέρασαν οριστικά στην ελληνική κυριαρχία μετά την υπογραφή της συνθ...

  • Διαφήμιση

Θάνος Ασκητής

 

 

ΘΑΝΟΣ ΑΣΚΗΤΗΣ

 

 

Νευρολόγος - Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Παν/μίου Αθηνών, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας, Πρώην Βουλευτής Αθηνών, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας.

O Dr. Θάνος Ε. Ασκητής, πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, έχει ειδικευτεί στη Νευρολογία και την Ψυχιατρική, με διδακτορική διατριβή στον τομέα της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και εξειδίκευση (Η.Π.Α.) στην ανθρώπινη σεξουαλική συμπεριφορά και στις σεξουαλικές δυσλειτουργίες.
Κλινικός ψυχίατρος ασκεί την Ιατρική, ίδρυσε - μαζί με τους συνεργάτες του- το πρώτο Σεξολογικό Ινστιτούτο στη χώρα μας (1986).

Μελετητής των θεμάτων σεξουαλικής έκφρασης και επικοινωνίας στην οικογένεια, το σχολείο, τη σχέση και το γάμο, είναι ο πρώτος γιατρός που μίλησε ανοικτά για το σεξ στην Ελλάδα ήδη από το 1987, με πλούσια αρθρογραφία σε ημερήσιες εφημερίδες και περιοδικά, αλλά και με πολλές παρουσιάσεις τόσο από το ραδιόφωνο όσο και από την τηλεόραση. Την ίδια χρονιά οργάνωσε την πρώτη ημερίδα μαζί με τους συνεργάτες του για τη σεξουαλική υγεία στον άνδρα και στη γυναίκα.


Στη Δημόσια Τηλεόραση της ΕΡΤ, οργάνωσε και παρουσίασε, τη πρωτοπόρα εκπομπή «Εμείς και το σεξ», από το 1993-2001 στην ΕΤ3,ΝΕΤ και ΕΤ1, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία με τεραστία απήχηση στην Ελληνική κοινωνία. Αλλά και στην ιδιωτική τηλεόραση η εκπομπή «Άνθρωπος και Σεξ» στον ALPHA το 2001-2003, συνέχιση της μεγάλης απήχησης των εκπομπών του , στα θέματα των σχέσεων και της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

Από το 1988 ως επιστημονικός  συνεργάτης των Υπουργείων Παιδείας και Νέας Γενιάς , αναπτύσσει πιλοτικά προγράμματα για τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση, με πλήθος ομιλιών και συνεργασιών με συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και με αρκετά σχολεία της χώρας Δημόσια και Ιδιωτικά. Το 2006-2008 είναι υπεύθυνος στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας στη θεματολογία Ψυχική Υγεία-Διαπροσωπικές σχέσεις και Σεξουαλική Αγωγή και Διαφυλικές σχέσεις για τα παιδιά ηλικίας 6-12 χρονών. Το πρόγραμμα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα ολοκληρώθηκε με τη συγγραφή οκτώ βιβλίων μάθημα αλλά και τον δάσκαλο και τέθηκε στην Ευέλικτη Ζώνη του υπουργείου Παιδείας, ενταγμένο στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας.

Έχει δημοσιεύσει πλήθος εργασιών σε διεθνή συνέδρια της ευρωπαϊκής ιατρικής σεξολογικής εταιρίας ESSM και της διεθνούς ιατρικής σεξολογικής εταιρίας ISSM σε συνεργασία με τη καρδιολογική πανεπιστημιακή κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Το 2008 βραβεύτηκε στο ευρωπαϊκό ιατρικό σεξολογικό συνέδριο, μαζί με την επιστημονική του ομάδα, για την πρωτότυπη εργασία σε σχέση με τη στυτική δυσλειτουργία ως πρώιμο σύμπτωμα της σιωπηρής στεφανιαίας νόσου.

Το 2014, ως ειδικός επιστημονικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων ,είναι υπεύθυνος του «Κοινωνικού Σχολείου» της δράσης «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση» υποστηρίζοντας τους 1500 εκπαιδευτές αγωγής υγείας του Υπουργείου Παιδείας &Θρησκευμάτων στις 58 περιφέρειες της χώρας μας στις σχολές γονέων, αλλά και στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, από το 1994, ασκεί ενεργά τη κλινική ψυχιατρική και διαχειρίζεται θεραπευτικά τα προβλήματα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και των διαπροσωπικών σχέσεων (παιδί-έφηβος-ενήλικας-μέση-τρίτη ηλικία).

Το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας υποστηρίζει δια μέσου του ανδρολογικού και γυναικολογικού ιατρείου, τα οργανικά προβλήματα που δημιουργούν τη σεξουαλική δυσλειτουργία των 2 φύλων.

Αρθρογραφεί από το 2010 στο κυριακάτικο φύλλο του «Πρώτου θέματος» διατηρώντας εβδομαδιαία στήλη με τίτλο: «Το σεξ είναι ζωή»

Το Ινστιτούτο συνεργάζεται με πλήθος επιστημονικών και κοινωνικών site προσφέροντας πλούσια αρθρογραφία στους χρήστες του διαδικτύου.

Το 2000 εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Β' Περιφέρεια της Αθήνας.

Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, έχει δημιουργήσει τη Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας. Έχει επίσης παρουσιάσει τέσσερις Πανελλήνιες Ιατρικές Ημερίδες με θέμα τη σεξουαλική υγεία στον άνδρα και στη γυναίκα. Συνεχίζει να οργανώνει ημερίδες, τόσο στην Ιατρική Κοινότητα όσο και στον γενικό πληθυσμό της Ελληνικής Κοινωνίας, προβάλλοντας μαζί με τους συνεργάτες του θέματα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή και την ανθρώπινη συμπεριφορά σήμερα, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη, ενημέρωση και γνώση.

Μελετάει τον τρόπο που η σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία αντιλαμβάνεται τη σεξουαλικότητα, όπου κατά τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνει συμπόσια στους επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας.
Εκπαιδεύει με συνεχή προγράμματα επιστημονικούς φορείς και θεραπευτές της Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας ενώ εκδίδει έντυπα και βιβλία με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση στα σύγχρονα δεδομένα κι όπως αυτά εξελίσσονται της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Το 1996 εξέδωσε το βιβλίο << Σεξ - Μύθος, τα Προβλήματα και η Προσέγγιση του Σήμερα >> (εκδόσεις ΤΥΠΟΘΗΤΩ) , το 1997 << Η Σεξουαλική Αφύπνιση της Εφηβείας >> (εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ), το 2006 << Γονείς και Παιδί >> * Απαντήσεις σε Κρίσιμες Ερωτήσεις (εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ), το 2007  << Ας μιλήσουμε για τις σχέσεις μας >> (εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ),το 2008 << Σεξουαλική Υγεία >> (εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ) και τον Αύγουστο του 2012 κυκλοφόρησε το τελευταίο του βιβλίο << Για σένα έφηβε >>  (εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ).

Από τον Απρίλιο του 2010, μαζί με την συνεργάτιδά του ψυχολόγο Μαρίνα Μόσχα έχουν ιδρύσει το Ιατρικό Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας στη Λευκωσία Κύπρου, καταγράφοντας και μελετώντας την Κυπριακή κοινωνία, αντιμετωπίζοντας ψυχικές διαταραχές και σεξουαλικές δυσλειτουργίες σε άνδρες και γυναίκες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επικοινωνία του ζευγαριού που συνδέεται άμεσα με την σεξουαλικότητα και τη ψυχική επαφή.

Ζει στην Αθήνα, είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς.