gototopgototop
Friday 20 July 2018
 

Προσφορά Πολιτισμού από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

 Το Δ.Σ. της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας τιμώντας την 154η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με τη...

Οι τελευταίοι ριζοσπάστες του Νικόλαοου Ε. Καραπιδάκη

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ   Κεντρική Ομιλία από τον Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Νικό...

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

    Καλή Ανάσταση Καλό Πάσχα   Δ.Σ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ    ...

Συλλυπητήρια επιστολή

    Αθήνα: 2/4/2018     Συλλυπητήρια επιστολή     Ο Πρόεδρος...

Η 8η τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Ε.Ε στην Ιθάκη

      Αθήνα 27/03/2018     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Η Ένωση Επτανησίων Ε...

  • Διαφήμιση

Έκτορας Μποτρίνι

 

 

ΕΚΤΟΡΑΣ ΜΠΟΤΡΙΝΙ

 

 

Ο Ιταλοκερκυραίος Έκτορας Μποτρίνι γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1968 και μεγαλωμένος στην Κέρκυρα, σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελβετίας. Γνωρίζει 5 γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Η επαγγελματική του πορεία μεγάλη, καθώς από το 1986 έως το 1992 μαθήτευσε και εργάστηκε δίπλα στο σεφ και πατέρα του Etrusco Botrini σε πολλά κλαμπ MED ανά την υφήλιο. Τα δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα, βραβευμένο ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδος με συνεχόμενες ανοδικές βαθμολογίες από οδηγούς γευσιγνωσίας.

Το 1993-94 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία στο Louis XV-Alain Ducasse στο Μονακό για να επιστρέψει στην Κέρκυρα και να αναλάβει από το 1999 τα σκήπτρα του σεφ στο εστιατόριό του «Etrusco».

Η εκπαιδευτική του πορεία όμως δε σταμάτησε εκεί αφού το 2006 ξεκίνησε για την Ισπανία, όπου παρακολούθησε σεμινάρια στην εταιρεία Sole graels κάνοντας πρακτική εξάσκηση. Την ίδια χρονιά, όπως και το 2009 έκανε επίσης πρακτική άσκηση κοντά στον βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ, Martin Berasategui.


ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
• 2003 – 2006: Χρυσός σκούφος, από το περιοδικό Αθηνόραμα, για το εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα.
• 2007 – 2010: Δύο χρυσοί σκούφοι, από το περιοδικό Αθηνόραμα, για το εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα.
• 2005 και 2008: Βραβείο καλύτερου και δημιουργικότερου σεφ της χρονιάς, από το περιοδικό Αθηνόραμα.
• 2006: Βραβείο «Οι 4 καλύτεροι Έλληνες σεφ», από το περιοδικό Αθηνόραμα (κοινό βραβείο με τους Λευτέρη Λαζάρου, Χρύσανθο Καραμολέγκο και Χριστόφορο Πέσκια)
• 2007 - 2008: Βραβείο καλύτερου εστιατορίου στην Κέρκυρα για το «Etrusco» από το περιοδικό Gourmet της Ελευθεροτυπίας και διάκριση ανάμεσα στα 100 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο.
• 2009: Χρυσό σκούφο για το εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα με βαθμολογία 17/20.
• 2010: Το εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα κατατάσσεται στο νούμερο 68 στα καλύτερα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο.
• 2011: Δύο χρυσοί σκούφοι από το περιοδικό Αθηνόραμα για το εστιατόριο Etrusco στην Κέρκυρα με βαθμολογία 16,5/20.
• 2012: Δύο χρυσοί σκούφοι από το περιοδικό Αθηνόραμα για το εστιατόριο Etrusco στην Κέρκυρα με βαθμολογία 16,5/20.
• 2013: Βραβείο Καλύτερου Εστιατορίου στην Ελλάδα με δύο χρυσούς σκούφους από το περιοδικό Αθηνόραμα για το εστιατόριο Etrusco στην Κέρκυρα με βαθμολογία 16,5/20.
• 2013: Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Κουζίνας για το εστιατόριο Etrusco στην Κέρκυρα.
• 2013: Ένα χρυσό σκούφο για το εστιατόριο Botrini’s στην Αθήνα από το περιοδικό Αθηνόραμα με βαθμολογία 15,5/20.
• 2014: Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Κουζίνας για το εστιατόριο Etrusco στην Κέρκυρα
• 2014: Ένα χρυσό σκούφο για το εστιατόριο Botrini’s στην Αθήνα από το περιοδικό Αθηνόραμα με βαθμολογία 15,5/20.
• 2014: Δύο χρυσοί σκούφοι από το περιοδικό Αθηνόραμα για το εστιατόριο Etrusco στην Κέρκυρα με βαθμολογία 16,5/20.
• 2014: Βραβείο Καλύτερου Εστιατορίου στην Ελλάδα με δύο χρυσούς σκούφους από το περιοδικό Αθηνόραμα για το εστιατόριο Etrusco στην Κέρκυρα με βαθμολογία 16,5/20.
• 2014: Michelin Star για το εστιατόριο Botrini’s στην Αθήνα.