gototopgototop
Monday 26 June 2017
 

myEptanisa - Πολιτιστικό περιοδικό της Ε.Ε.Ε

  myEptanisa ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ   Τα...

Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών (Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα) (15/05/2017)

  Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, 153 χρόνια μετά Στη συνεδρίαση απευθύνει χαιρετισμό ο ...

'Ενωση των Επτανήσων με την Ελλάδα,153 χρόνια μετά (15/05/2017)

  Την εκδήλωση, που έγινε υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, διοργάνωσαν η Ένωση Επτανησίω...

Πρόσκληση εκδήλωσης για την 153η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   Η είσοδος στις εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Βουλή των Ε...

Έκτορας Μποτρίνι

 

 

ΕΚΤΟΡΑΣ ΜΠΟΤΡΙΝΙ

 

 

Ο Ιταλοκερκυραίος Έκτορας Μποτρίνι γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1968 και μεγαλωμένος στην Κέρκυρα, σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελβετίας. Γνωρίζει 5 γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Η επαγγελματική του πορεία μεγάλη, καθώς από το 1986 έως το 1992 μαθήτευσε και εργάστηκε δίπλα στο σεφ και πατέρα του Etrusco Botrini σε πολλά κλαμπ MED ανά την υφήλιο. Τα δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα, βραβευμένο ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδος με συνεχόμενες ανοδικές βαθμολογίες από οδηγούς γευσιγνωσίας.

Το 1993-94 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία στο Louis XV-Alain Ducasse στο Μονακό για να επιστρέψει στην Κέρκυρα και να αναλάβει από το 1999 τα σκήπτρα του σεφ στο εστιατόριό του «Etrusco».

Η εκπαιδευτική του πορεία όμως δε σταμάτησε εκεί αφού το 2006 ξεκίνησε για την Ισπανία, όπου παρακολούθησε σεμινάρια στην εταιρεία Sole graels κάνοντας πρακτική εξάσκηση. Την ίδια χρονιά, όπως και το 2009 έκανε επίσης πρακτική άσκηση κοντά στον βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ, Martin Berasategui.


ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
• 2003 – 2006: Χρυσός σκούφος, από το περιοδικό Αθηνόραμα, για το εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα.
• 2007 – 2010: Δύο χρυσοί σκούφοι, από το περιοδικό Αθηνόραμα, για το εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα.
• 2005 και 2008: Βραβείο καλύτερου και δημιουργικότερου σεφ της χρονιάς, από το περιοδικό Αθηνόραμα.
• 2006: Βραβείο «Οι 4 καλύτεροι Έλληνες σεφ», από το περιοδικό Αθηνόραμα (κοινό βραβείο με τους Λευτέρη Λαζάρου, Χρύσανθο Καραμολέγκο και Χριστόφορο Πέσκια)
• 2007 - 2008: Βραβείο καλύτερου εστιατορίου στην Κέρκυρα για το «Etrusco» από το περιοδικό Gourmet της Ελευθεροτυπίας και διάκριση ανάμεσα στα 100 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο.
• 2009: Χρυσό σκούφο για το εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα με βαθμολογία 17/20.
• 2010: Το εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα κατατάσσεται στο νούμερο 68 στα καλύτερα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο.
• 2011: Δύο χρυσοί σκούφοι από το περιοδικό Αθηνόραμα για το εστιατόριο Etrusco στην Κέρκυρα με βαθμολογία 16,5/20.
• 2012: Δύο χρυσοί σκούφοι από το περιοδικό Αθηνόραμα για το εστιατόριο Etrusco στην Κέρκυρα με βαθμολογία 16,5/20.
• 2013: Βραβείο Καλύτερου Εστιατορίου στην Ελλάδα με δύο χρυσούς σκούφους από το περιοδικό Αθηνόραμα για το εστιατόριο Etrusco στην Κέρκυρα με βαθμολογία 16,5/20.
• 2013: Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Κουζίνας για το εστιατόριο Etrusco στην Κέρκυρα.
• 2013: Ένα χρυσό σκούφο για το εστιατόριο Botrini’s στην Αθήνα από το περιοδικό Αθηνόραμα με βαθμολογία 15,5/20.
• 2014: Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Κουζίνας για το εστιατόριο Etrusco στην Κέρκυρα
• 2014: Ένα χρυσό σκούφο για το εστιατόριο Botrini’s στην Αθήνα από το περιοδικό Αθηνόραμα με βαθμολογία 15,5/20.
• 2014: Δύο χρυσοί σκούφοι από το περιοδικό Αθηνόραμα για το εστιατόριο Etrusco στην Κέρκυρα με βαθμολογία 16,5/20.
• 2014: Βραβείο Καλύτερου Εστιατορίου στην Ελλάδα με δύο χρυσούς σκούφους από το περιοδικό Αθηνόραμα για το εστιατόριο Etrusco στην Κέρκυρα με βαθμολογία 16,5/20.
• 2014: Michelin Star για το εστιατόριο Botrini’s στην Αθήνα.