gototopgototop
Monday 22 April 2019
 

Ολοκληρώθηκε η 4η Βράβευση Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα

Με λαμπρότητα, συγκίνηση και υπερηφάνεια πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 η 4η Βράβευση ...

9η τακτική Γεν. Συνέλευση μελών Ε.Ε.Ε.

  Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. σύμφωνα με όσα ορίζονται από το άρθρο 8 του  καταστατικού και το άρθ...

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας στη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στο Σύνταγμα

  Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ συμμετέχει στη μαθητική παρέλαση που πραγματοποιείται από το Δή...

4η Βράβευση Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα

Αθήνα 18/03/2019   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ύστε...

Πρόσκληση 9ης τακτικής Γεν.Συνέλευσης μελών της Ε.Ε.Ε.

ΠΡΟΣ Μέλη ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ         ΘΕΜΑ: «9η τακτική Γεν....

  • Διαφήμιση

Πάστα Φρόλα Κέκρυρα

 

ΠΑΣΤΑ – ΦΡΟΛΑ (Κέρκυρα)

από την Αρετή Μποβιάτση
Υλικά
1 φλυτζάνι βούτυρο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
3 αυγά – τα ασπράδια μαρέγκα
½ κουταλάκι μπεϊκιν – λίγη σόδα
Ξύσμα πορτοκαλιού
3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βάζο μαρμελάδα
Ετοιμασία
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη
Ρίχνουμε ένα – ένα τα κροκάδια και το ξύσμα
Αναμιγνύουμε το μπεϊκιν με την σόδα και το αλεύρι
Τα προσθέτουμε στο μείγμα εναλλάξ με την μαρέγκα
Ζυμώνουμε ελαφρά
Στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης σε ταψί και πλάθουμε κορδόνι γύρω του
Απλώνουμε την μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε κορδόνια για να στολίσουμε την επιφάνεια
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς έως ότου ρόδίσει ελαφρά η ζύμη