gototopgototop
Thursday 20 June 2019
 

Έναρξη εργασιών για την αξιοποίηση και προστασία της μνημειακής ελιάς στη Στρογγυλή Κέρκυρας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στην Κέρκυρα, με αφορμή την ανάδειξη του υπεραι...

Ανάδειξη και Αξιοποίηση Μνημειακών Δέντρων Επτανήσων στην Στρογγυλή Κέρκυρας

  Το Δ.Σ. της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας ύστερα από τα αποτελέσματα της επιστημονικής μεθόδου...

Συμμετοχή της ΕΕΕ στις εκδηλώσεις της 155ης επετείου της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ...

155η επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Στις 21 Μαΐου 1864 τα Επτάνησα πέρασαν οριστικά στην ελληνική κυριαρχία μετά την υπογραφή της συνθ...

  • Διαφήμιση

Τούρτα με κούμ κουάτ Κέρκυρα

 

 

 

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΟΥΜ - ΚΟΥΑΤ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Υλικά:
2 κουτιά σαβαγιάρ
1 κομπόστα ανανά σε κομμάτια
ποτό κουμ - κουάτ
1 κιλό σαντιγύ έτοιμη ή 2 κουτιά alsa top
αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα μπολ ρίχνουμε κουμ-κουάτ (τόσο ώστε να καλύψει τα σαβαγιάρ) και το χυμό από την κομπόστα. Βουτάμε τα σαβαγιάρ μέσα στο χυμό ίσα ίσα να βρεχτούνε (όχι να μουλιάσουνε). Τοποθετουμε τα σαβαγιάρ πρώτη στρώση σε πιατέλα και στη συνέχεια από πάνω τη μισή σαντιγύ. Με τρυπητό σκεύος πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη πάνω από την σαντιγύ και τοποθετούμε τα μισά κομματάκια ανανά.
Πάνω από τον ανανά βάζουμε την δεύτερη στρώση σαντιγύ, τη ζάχαρη άχνη και τον ανανά.


Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.