gototopgototop
Saturday 17 November 2018
 

Βιβλιοπαρουσίαση: «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ» του Αντώνη Π. Αργυρού από την ΙΟΝΙΟ ΒΙβλιοθήκη της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

  Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας και οι εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ σας προσκα...

«Επτανησιακές γλωσσικές "ετερότητες" στη Λευκάδα και τα Κύθηρα»

Η ΙΟΝΙΟΣ Βιβλιοθήκη της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ο Όμιλος για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημ...

Στους ρυθμούς του Ιονίου

Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ σε συνεργασία με τον Ελληνικό Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών «ΗΓΕ...

Προσφορά Πολιτισμού από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

 Το Δ.Σ. της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας τιμώντας την 154η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με τη...

Οι τελευταίοι ριζοσπάστες του Νικόλαοου Ε. Καραπιδάκη

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ   Κεντρική Ομιλία από τον Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Νικό...

  • Διαφήμιση

Τούρτα με κούμ κουάτ Κέρκυρα

 

 

 

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΟΥΜ - ΚΟΥΑΤ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Υλικά:
2 κουτιά σαβαγιάρ
1 κομπόστα ανανά σε κομμάτια
ποτό κουμ - κουάτ
1 κιλό σαντιγύ έτοιμη ή 2 κουτιά alsa top
αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα μπολ ρίχνουμε κουμ-κουάτ (τόσο ώστε να καλύψει τα σαβαγιάρ) και το χυμό από την κομπόστα. Βουτάμε τα σαβαγιάρ μέσα στο χυμό ίσα ίσα να βρεχτούνε (όχι να μουλιάσουνε). Τοποθετουμε τα σαβαγιάρ πρώτη στρώση σε πιατέλα και στη συνέχεια από πάνω τη μισή σαντιγύ. Με τρυπητό σκεύος πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη πάνω από την σαντιγύ και τοποθετούμε τα μισά κομματάκια ανανά.
Πάνω από τον ανανά βάζουμε την δεύτερη στρώση σαντιγύ, τη ζάχαρη άχνη και τον ανανά.


Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.