gototopgototop
Saturday 20 December 2014
 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Ε.Ε.Ε - «2015 - ΕΠΤΑΝΗΣΑ - ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ»

  Αθήνα 01/12/2014     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   «Μελετώ, ονειρεύομαι, στοχεύω ...

Δελτίο Τύπου - Ανάδειξη Υπεραιωνόβιου Ελαιόδεντρου στην Κέρκυρα

  Φυσικά μνημεία 1.120 ετών, στην Στρογγυλή Κέρκυρας (σύμφωνα με το αποτέλεσμα της έκθεσης ...

Συνέντευξη του εικαστικού καλλιτέχνη Γιάννη Ψυχοπαίδη στην ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

  Συνέντευξη του ζωγράφου και εικαστικού καλλιτέχνη Γιάννη Ψυχοπαίδη στη συνεργάτιδα της Ένω...

Μαρία Γεωργάτου - Η Κερκυραία της εθνικής ανσάμπλ 14 χρόνια μετά το Σύδνεϋ

      Μαρία Γεωργάτου - Η Κερκυραία της εθνικής ανσάμπλ   14 χρόνια μετά...

Ροζέδες Γλυκό Κύθηρα

 

ΡΟΖΕΔΕΣ ΓΛΥΚΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Υλικά:
1300 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
650 γραμμάρια ζάχαρη
320 γραμμάρια μέλι.
170 γραμμάρια σιμιγδάλι
½ φλιτζάνι νερό
μία κουταλιά της σούπας τριμμένη κανέλλα και γαρύφαλλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε καλά. Μόλις γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα κόβουμε κομμάτι – κομμάτι και πλάθουμε σε σχήμα παρόμοιο με αυτό των κουραμπιέδων και τα τοποθετούμε σ' ένα ταψί που έχουμε αλείψει με βούτυρο. Τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Ύστερα τα βγάζουμε και μόλις κρυώσουν τα βουτάμε στιγμιαία στο νερό, ένα – ένα κι αμέσως μετά τα βάζουμε σε άχνη ζάχαρη.