gototopgototop
Friday 24 October 2014
 

Συνέντευξη του εικαστικού καλλιτέχνη Γιάννη Ψυχοπαίδη στην ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

  Συνέντευξη του ζωγράφου και εικαστικού καλλιτέχνη Γιάννη Ψυχοπαίδη στη συνεργάτιδα της Ένω...

Μαρία Γεωργάτου - Η Κερκυραία της εθνικής ανσάμπλ 14 χρόνια μετά το Σύδνεϋ

      Μαρία Γεωργάτου - Η Κερκυραία της εθνικής ανσάμπλ   14 χρόνια μετά...

Δελτίο Τύπου 25/9/2014

    Αθήνα 25/9/2014     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Δ.Σ. της  ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑ...

Έρευνα για την ανάδειξη υπεραιωνόβιου ελαιόδεντρου στην Κέρκυρα

    «Έρευνα για την ανάδειξη υπεραιωνόβιου ελαιόδεντρου στην Κέρκυρα» Για την Δημοσιογραφική ...

Συνέντευξη της Μαρίας Φαραντούρη στην "ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ"

  Η Μαρία Φαραντούρη στην ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ   Μαρία Φαραντούρη: «Με κάνει...

Ροζέδες Γλυκό Κύθηρα

 

ΡΟΖΕΔΕΣ ΓΛΥΚΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Υλικά:
1300 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
650 γραμμάρια ζάχαρη
320 γραμμάρια μέλι.
170 γραμμάρια σιμιγδάλι
½ φλιτζάνι νερό
μία κουταλιά της σούπας τριμμένη κανέλλα και γαρύφαλλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε καλά. Μόλις γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα κόβουμε κομμάτι – κομμάτι και πλάθουμε σε σχήμα παρόμοιο με αυτό των κουραμπιέδων και τα τοποθετούμε σ' ένα ταψί που έχουμε αλείψει με βούτυρο. Τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Ύστερα τα βγάζουμε και μόλις κρυώσουν τα βουτάμε στιγμιαία στο νερό, ένα – ένα κι αμέσως μετά τα βάζουμε σε άχνη ζάχαρη.