gototopgototop
Saturday 28 March 2015
 

«Tango el Greco» - Σάββατο 14/3/2015 - Αργοστόλι Κεφαλονιάς

  Αθήνα 4/3/2015     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, με ευθύνη ...

Παράδοση ημερολογίων στους μαθητές του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου

    Αθήνα 18/01/2015     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου, η ...

Δελτίο Τύπου - Η «ΒΙΒΛΙΟΜΑΝΙΑ» στην Κεφαλονιά, στηρίζει την προσπάθειά μας

    Αθήνα 23/12/2014     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Η «ΒΙΒΛΙΟΜΑΝΙΑ» ...

Ροζέδες Γλυκό Κύθηρα

 

ΡΟΖΕΔΕΣ ΓΛΥΚΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Υλικά:
1300 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
650 γραμμάρια ζάχαρη
320 γραμμάρια μέλι.
170 γραμμάρια σιμιγδάλι
½ φλιτζάνι νερό
μία κουταλιά της σούπας τριμμένη κανέλλα και γαρύφαλλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε καλά. Μόλις γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα κόβουμε κομμάτι – κομμάτι και πλάθουμε σε σχήμα παρόμοιο με αυτό των κουραμπιέδων και τα τοποθετούμε σ' ένα ταψί που έχουμε αλείψει με βούτυρο. Τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Ύστερα τα βγάζουμε και μόλις κρυώσουν τα βουτάμε στιγμιαία στο νερό, ένα – ένα κι αμέσως μετά τα βάζουμε σε άχνη ζάχαρη.