gototopgototop
Sunday 19 February 2017
 

Αφιέρωμα στην Επτανησιακή Γαστρονομία

    Αθήνα 13/2/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   «Αφιέρωμα στην Επτανησι...

Ένα αφιέρωμα στον Διονύσιο Σολωμό με αφορμή τη συμπλήρωση 160 χρόνων από το θάνατό του

  Αθήνα 31/1/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   «Άκου έν’ όνειρο ψυχή μου...

Άκου έν όνειρο, ψυχή μου...

  Ένα αφιέρωμα στον Διονύσιο Σολωμό με αφορμή τη συμπλήρωση 160 χρόνων από τον θάνατό του ...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!           Κράτα το Κράτα το

Ήθη και έθιμα από τη Λευκάδα στην καρδιά της Αθήνας

  Ήθη και έθιμα  από τη Λευκάδα στην καρδιά της Αθήνας     Με απόλυτη επιτ...

Ροζέδες Γλυκό Κύθηρα

 

ΡΟΖΕΔΕΣ ΓΛΥΚΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Υλικά:
1300 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
650 γραμμάρια ζάχαρη
320 γραμμάρια μέλι.
170 γραμμάρια σιμιγδάλι
½ φλιτζάνι νερό
μία κουταλιά της σούπας τριμμένη κανέλλα και γαρύφαλλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε καλά. Μόλις γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα κόβουμε κομμάτι – κομμάτι και πλάθουμε σε σχήμα παρόμοιο με αυτό των κουραμπιέδων και τα τοποθετούμε σ' ένα ταψί που έχουμε αλείψει με βούτυρο. Τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Ύστερα τα βγάζουμε και μόλις κρυώσουν τα βουτάμε στιγμιαία στο νερό, ένα – ένα κι αμέσως μετά τα βάζουμε σε άχνη ζάχαρη.