gototopgototop
Friday 3 July 2015
 

Ένωση Επτανησίων Ελλάδας - Αφιέρωμα στην Κέρκυρα στην εκπομπή "Σπίτι μου, σπιτάκι μου"

  Κυριακή 7 Ιουνίου στην εκπομπή  "Σπίτι μου, σπιτάκι μου" αφιέρωμα στην Κέρκυ...

Δελτίο Τύπου - Αφιέρωμα στην Κέρκυρα από την τηλεόραση του Alpha

  Αθήνα 3/6/2015     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Την Κυριακή 7 Ιουνίου στην εκπομπή &qu...

«Tango el Greco» - Σάββατο 14/3/2015 - Αργοστόλι Κεφαλονιάς

  Αθήνα 4/3/2015     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, με ευθύνη ...

Ροζέδες Γλυκό Κύθηρα

 

ΡΟΖΕΔΕΣ ΓΛΥΚΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Υλικά:
1300 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
650 γραμμάρια ζάχαρη
320 γραμμάρια μέλι.
170 γραμμάρια σιμιγδάλι
½ φλιτζάνι νερό
μία κουταλιά της σούπας τριμμένη κανέλλα και γαρύφαλλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε καλά. Μόλις γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα κόβουμε κομμάτι – κομμάτι και πλάθουμε σε σχήμα παρόμοιο με αυτό των κουραμπιέδων και τα τοποθετούμε σ' ένα ταψί που έχουμε αλείψει με βούτυρο. Τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Ύστερα τα βγάζουμε και μόλις κρυώσουν τα βουτάμε στιγμιαία στο νερό, ένα – ένα κι αμέσως μετά τα βάζουμε σε άχνη ζάχαρη.