gototopgototop
Thursday 30 March 2017
 

Γενκή Συνέλευση μελών

    Αθήνα 17/3/2017 Αριθμ.Πρωτ.: 12 ΠΡΟΣ Μέλη της  ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔ...

Εντυπωσιακή απήχηση το Αφιέρωμα στην Επτανησιακή Γαστρονομία

    Αθήνα 15/3/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     άποψη καλεσμένων εκ...

Πρόγραμμα Αφιερώματος Επτανησιακής Γαστρονομίας

    Πρόγραμμα Αφιερώματος Επτανησιακής Γαστρονομίας         ...

Συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών του Ιονίου

  Αθήνα 21/02/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Συνάντηση πραγματοποίησαν την Δευτέρ...

Αφιέρωμα στην Επτανησιακή Γαστρονομία

    Αθήνα 13/2/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   «Αφιέρωμα στην Επτανησι...

Ροζέδες Γλυκό Κύθηρα

 

ΡΟΖΕΔΕΣ ΓΛΥΚΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Υλικά:
1300 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
650 γραμμάρια ζάχαρη
320 γραμμάρια μέλι.
170 γραμμάρια σιμιγδάλι
½ φλιτζάνι νερό
μία κουταλιά της σούπας τριμμένη κανέλλα και γαρύφαλλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε καλά. Μόλις γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα κόβουμε κομμάτι – κομμάτι και πλάθουμε σε σχήμα παρόμοιο με αυτό των κουραμπιέδων και τα τοποθετούμε σ' ένα ταψί που έχουμε αλείψει με βούτυρο. Τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Ύστερα τα βγάζουμε και μόλις κρυώσουν τα βουτάμε στιγμιαία στο νερό, ένα – ένα κι αμέσως μετά τα βάζουμε σε άχνη ζάχαρη.