gototopgototop
Sunday 11 December 2016
 

Θησαυροί των Επτανήσων - Καρσάνικο κέντημα και βελονιά - Πρόγραμμα εκδηλώσεων

  Θησαυροί των Επτανήσων Καρσάνικο κέντημα και βελονιά   Πρόγραμμα εκδηλώσεων   ...

Θησαυροί των Επτανήσων

    Αθήνα 18 Νοεμβρίου 2016     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη τ...

Φωτογραφικό υλικό από την μουσικοθεατρική παράσταση «Το πιο όμορφο τανγκό»

  Φωτογραφικό υλικό από την μουσικοθεατρική παράσταση «Το πιο όμορφο τανγκό…&r...

"Το πιο όμορφο τανγκό" - Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της Ε.Ε.Ε

  Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας   Το πιο όμορφο τανγκό από ...

Παρουσίαση Ιονίου Βιβλιοθήκης Ε.Ε.Ε: "Τα Πνευματικά Επτάνησα την εποχή της ένωσης"

  Αθήνα 1 Οκτωβρίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "Τα Πνευματικά Επτάνησα την εποχή...

Ροζέδες Γλυκό Κύθηρα

 

ΡΟΖΕΔΕΣ ΓΛΥΚΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Υλικά:
1300 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
650 γραμμάρια ζάχαρη
320 γραμμάρια μέλι.
170 γραμμάρια σιμιγδάλι
½ φλιτζάνι νερό
μία κουταλιά της σούπας τριμμένη κανέλλα και γαρύφαλλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε καλά. Μόλις γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα κόβουμε κομμάτι – κομμάτι και πλάθουμε σε σχήμα παρόμοιο με αυτό των κουραμπιέδων και τα τοποθετούμε σ' ένα ταψί που έχουμε αλείψει με βούτυρο. Τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Ύστερα τα βγάζουμε και μόλις κρυώσουν τα βουτάμε στιγμιαία στο νερό, ένα – ένα κι αμέσως μετά τα βάζουμε σε άχνη ζάχαρη.