gototopgototop
Tuesday 26 March 2019
 

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας στη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στο Σύνταγμα

  Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ συμμετέχει στη μαθητική παρέλαση που πραγματοποιείται από το Δή...

4η Βράβευση Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα

Αθήνα 18/03/2019   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ύστε...

Πρόσκληση 9ης τακτικής Γεν.Συνέλευσης μελών της Ε.Ε.Ε.

ΠΡΟΣ Μέλη ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ         ΘΕΜΑ: «9η τακτική Γεν....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Ενημερώνουμε ότι η έναρξη μαθημάτων επτανησιακών χορών στις 7 και 8 Ιανο...

Στους ρυθμούς του Ιονίου

 Αθήνα 20/12/2018   Δελτίο Τύπου   Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ σε συνεργασία με ...

  • Διαφήμιση

Απλές και σύντομες συνταγές Κέρκυρας

 

 

 

ΑΠΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Στραπατσάδα (Βενετ. Strapazzada)
Ζουμί πηχτό από κόκαλα, σουρωμένο κι ενισχυμένο με λίγο βούτυρο, ανακατεμένο με χτυπητά αυγά, αλάτι, αρκετό πιπέρι και λίγες σταγόνες κονιάκ. Τρώγεται καυτό.

Μανέστρα Κολοπίμπιρι (Βενετ. Collu pimpiri [με πιπέρι])
Κριθαράκι με κόκκινη σάλτσα από φρέσκο κομιντόρο (ντομάτα), κρεμμύδια, καρότα και σέλινο, αλάτι, κανέλα, γαρύφαλλα και πολύ κοκκινοπίπερο. Τρώγεται κονσουμαρισμένο.

Μανέστρα Μπούρου-μπούρου
Σπαγγέτι κομμένο σε μικρά κομμάτια με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, κρεμμύδια, λάδι, κομμένες πατάτες και πολύ κοκκινοπίπερο. Τρώγεται είτε κονσουμαρισμένο, είτε σούπα.

Φασούγια με πετσαλίνα
Βενετσιάνικη πηχτή σούπα. Στην κατσαρόλα φασόλια ξερά, λάδι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι,, χοιρομέρι σε κύβους, δενδρολίβανο κι αλατοπίπερο. Προαιρετικά ζωμός ντομάτας και στο τέλος λίγος ζωμός λεμονιού.

Κορωνιά
Είδος πουλέντας που την έφεραν πρόσφυγες από την Κορώνη. Σε βραστό νερό ρίχνουμε μπαρμπαράλευρο (καλαμποκάλευρο), αλάτι, λάδι και λίγο πιπέρι. Τρώγεται χυλωμένη.

Ρύζι - μπίζι (Βενετ. Rizi-bizi)
Παραδοσιακό βενετσιάνικο ριζότο (εθνικό πιάτο της Βενετίας, σερβιριζόταν στο Δόγη την ημέρα της γιορτής του Αγίου Μάρκου, 25 Απριλίου). Ρύζι, μπιζέλια, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και χοιρομέρι, αλάτι, πιπέρι. Τρώγεται όταν το ρύζι στύψει.

 

Πίττα με ρύζι

Ιδιόμορφη πίττα με ανοιγμένο φύλλο ζύμης, ρύζι και ψιλοκομμένα κομμάτια αρνιού σοταρισμένα με βούτυρο, κρεμμύδι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, κανέλλα και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Η πίττα πριν μπει στο φούρνο περιχύνεται με 2 αυγά χτυπημένα και ανακατεμένα με αλεύρι, 1 ποτήρι γάλα και αλατοπίπερο, και πασπαλίζεται με τυρί.

Μελιτζάνες παστρόκιο
Μακριές φέτες τηγανιτές μελιτζάνες, πασπαλισμένες με τυρί σε στρώσεις στο φούρνο ανάμεσα σε αυγά βραστά σε ροδέλες, παντσέτα ή χοιρομέρι, σαλάδο (σαλάμι), περιχυμένες με σάλτσα ντομάτας με βασιλικό.