gototopgototop
Saturday 17 November 2018
 

Βιβλιοπαρουσίαση: «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ» του Αντώνη Π. Αργυρού από την ΙΟΝΙΟ ΒΙβλιοθήκη της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

  Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας και οι εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ σας προσκα...

«Επτανησιακές γλωσσικές "ετερότητες" στη Λευκάδα και τα Κύθηρα»

Η ΙΟΝΙΟΣ Βιβλιοθήκη της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ο Όμιλος για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημ...

Στους ρυθμούς του Ιονίου

Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ σε συνεργασία με τον Ελληνικό Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών «ΗΓΕ...

Προσφορά Πολιτισμού από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

 Το Δ.Σ. της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας τιμώντας την 154η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με τη...

Οι τελευταίοι ριζοσπάστες του Νικόλαοου Ε. Καραπιδάκη

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ   Κεντρική Ομιλία από τον Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Νικό...

  • Διαφήμιση

Σπλήνα γεμιστή Ιθάκης

 

 

 

ΣΠΛΗΝΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΙΘΑΚΗΣ

Από την κυρία Κατερίνη Δενδρινού

Υλικά:
Σπλήνα βοδινή
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
Λάδι
Κρεμμύδια 1 ψιλοκομμένο
Σκόρδο λίγο ψιλοκομμένο
Κεφαλοτύρι 1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι, τοματίνια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το λάδι κι όλα τα υλικά στο τηγάνι κι όταν ροδίσουν λίγο, τα κατεβάζουμε.
Σχίζουμε με το μαχαίρι την σπλήνα (ολόκληρη), προσέχοντας να μη την σχίσουμε μέχρι το άλλο άκρο.
Τη γεμίζουμε με τη γέμιση μ' ένα κουταλάκι.
Τη βάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε λίγο λάδι.


Ψήνεται σε μέτριο φούρνο.