gototopgototop
Friday 24 November 2017
 

28η Οκτωβρίου 2017

  Η σημερινή είναι ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας για τον Ελληνισμό σε κάθε γωνιά της γ...

«Περί δαίμονος και άλλων ερώτων» - Αφιέρωμα στην σύγχρονη επτανησιακή ποίηση

    Αθήνα 20/10/2017 Ποιητικές βραδιές από την ΙΟΝΙΟ Βιβλιοθήκη της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠ...

Διεξαγωγή εκλογικής διαδικασίας για νέο Διοικητικό Συμβούλιο

    Αθήνα  17/10/2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. κατά τη ...

Κέρδισε τις καρδιές του κόσμου σε Κεφαλονιά και Λευκάδα η «Νέα Γενιά Κανταδόρων»

  Αθήνα 16/8/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Ένα μουσικό ταξίδι ξεκίνησε στι...

Εκδήλωση στο εντευκτήριο της Βουλής “Εφωνάξανε ως τ’ αστέρια του Ιονίου τα νησιά”

  Η παρουσίαση στο εντευκτήριο της Βουλής του δρώμενου “Εφωνάξανε ως τ’ αστέρια το...

Σπλήνα γεμιστή Ιθάκης

 

 

 

ΣΠΛΗΝΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΙΘΑΚΗΣ

Από την κυρία Κατερίνη Δενδρινού

Υλικά:
Σπλήνα βοδινή
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
Λάδι
Κρεμμύδια 1 ψιλοκομμένο
Σκόρδο λίγο ψιλοκομμένο
Κεφαλοτύρι 1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι, τοματίνια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το λάδι κι όλα τα υλικά στο τηγάνι κι όταν ροδίσουν λίγο, τα κατεβάζουμε.
Σχίζουμε με το μαχαίρι την σπλήνα (ολόκληρη), προσέχοντας να μη την σχίσουμε μέχρι το άλλο άκρο.
Τη γεμίζουμε με τη γέμιση μ' ένα κουταλάκι.
Τη βάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε λίγο λάδι.


Ψήνεται σε μέτριο φούρνο.