gototopgototop
Saturday 20 July 2019
 

Έναρξη εργασιών για την αξιοποίηση και προστασία της μνημειακής ελιάς στη Στρογγυλή Κέρκυρας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στην Κέρκυρα, με αφορμή την ανάδειξη του υπεραι...

Ανάδειξη και Αξιοποίηση Μνημειακών Δέντρων Επτανήσων στην Στρογγυλή Κέρκυρας

  Το Δ.Σ. της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας ύστερα από τα αποτελέσματα της επιστημονικής μεθόδου...

Συμμετοχή της ΕΕΕ στις εκδηλώσεις της 155ης επετείου της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ...

155η επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Στις 21 Μαΐου 1864 τα Επτάνησα πέρασαν οριστικά στην ελληνική κυριαρχία μετά την υπογραφή της συνθ...

  • Διαφήμιση

Καστανιόλες Ιθάκης

 

ΚΑΣΤΑΝΙΟΛΕΣ (παξιμαδάκια) ΙΘΑΚΗΣ
Από την κυρία Κούλα Γλυκιώτη

Yλικά:
2 κιλά αλεύρι ημίλευκο
2 ποτήρια λάδι
2 ποτήρια κρασί
2 κουταλιές σόδα
λίγο αλάτι - κανέλα - γαρύφαλλο - γλυκάνισο
2 ποτήρια ζάχαρη
Μαγιά ένα φακελάκι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε λίγο αλεύρι με τη μαγιά αποβραδίς (προζύμι).
Την άλλη μέρα ρίχνουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, ζεσταίνουμε το λάδι, το ρίχνουμε και το ανακατέβουμε λίγο.
Μετά ρίχνουμε προζύμι, κρασί κι όλα τα υπόλοιπα και τα ζυμώνουμε καλά.
Τα πλάθουμε ψωμάκια, φρατζόλες, και τα χαρακώνουμε.
Τα αφήνουμε λίγο να φουσκώσουν και τα ψήνουμε περίπου μισή ώρα.
Αφού κρυώσουν τα κόβουμε εκεί που τα έχουμε χαράξει και τα ξαναψήνουμε για 15 λεπτά.