gototopgototop
Sunday 28 May 2017
 

Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών (Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα) (15/05/2017)

  Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, 153 χρόνια μετά Στη συνεδρίαση απευθύνει χαιρετισμό ο ...

'Ενωση των Επτανήσων με την Ελλάδα,153 χρόνια μετά (15/05/2017)

  Την εκδήλωση, που έγινε υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, διοργάνωσαν η Ένωση Επτανησίω...

Πρόσκληση εκδήλωσης για την 153η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   Η είσοδος στις εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Βουλή των Ε...

153η Επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

    Ένωση Επτανησίων Ελλάδας   Αθήνα 5/5/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ &nb...

Καστανιόλες Ιθάκης

 

ΚΑΣΤΑΝΙΟΛΕΣ (παξιμαδάκια) ΙΘΑΚΗΣ
Από την κυρία Κούλα Γλυκιώτη

Yλικά:
2 κιλά αλεύρι ημίλευκο
2 ποτήρια λάδι
2 ποτήρια κρασί
2 κουταλιές σόδα
λίγο αλάτι - κανέλα - γαρύφαλλο - γλυκάνισο
2 ποτήρια ζάχαρη
Μαγιά ένα φακελάκι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε λίγο αλεύρι με τη μαγιά αποβραδίς (προζύμι).
Την άλλη μέρα ρίχνουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, ζεσταίνουμε το λάδι, το ρίχνουμε και το ανακατέβουμε λίγο.
Μετά ρίχνουμε προζύμι, κρασί κι όλα τα υπόλοιπα και τα ζυμώνουμε καλά.
Τα πλάθουμε ψωμάκια, φρατζόλες, και τα χαρακώνουμε.
Τα αφήνουμε λίγο να φουσκώσουν και τα ψήνουμε περίπου μισή ώρα.
Αφού κρυώσουν τα κόβουμε εκεί που τα έχουμε χαράξει και τα ξαναψήνουμε για 15 λεπτά.