gototopgototop
Tuesday 26 September 2017
 

Κέρδισε τις καρδιές του κόσμου σε Κεφαλονιά και Λευκάδα η «Νέα Γενιά Κανταδόρων»

  Αθήνα 16/8/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Ένα μουσικό ταξίδι ξεκίνησε στι...

Εκδήλωση στο εντευκτήριο της Βουλής “Εφωνάξανε ως τ’ αστέρια του Ιονίου τα νησιά”

  Η παρουσίαση στο εντευκτήριο της Βουλής του δρώμενου “Εφωνάξανε ως τ’ αστέρια το...

Η Νέα Γενιά Κανταδόρων της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας ταξιδεύει στο Ιόνιο

  Αθήνα 21/7/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ μέσα στα π...

myEptanisa - Πολιτιστικό περιοδικό της Ε.Ε.Ε

  myEptanisa ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ   Τα...

Καστανιόλες Ιθάκης

 

ΚΑΣΤΑΝΙΟΛΕΣ (παξιμαδάκια) ΙΘΑΚΗΣ
Από την κυρία Κούλα Γλυκιώτη

Yλικά:
2 κιλά αλεύρι ημίλευκο
2 ποτήρια λάδι
2 ποτήρια κρασί
2 κουταλιές σόδα
λίγο αλάτι - κανέλα - γαρύφαλλο - γλυκάνισο
2 ποτήρια ζάχαρη
Μαγιά ένα φακελάκι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε λίγο αλεύρι με τη μαγιά αποβραδίς (προζύμι).
Την άλλη μέρα ρίχνουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, ζεσταίνουμε το λάδι, το ρίχνουμε και το ανακατέβουμε λίγο.
Μετά ρίχνουμε προζύμι, κρασί κι όλα τα υπόλοιπα και τα ζυμώνουμε καλά.
Τα πλάθουμε ψωμάκια, φρατζόλες, και τα χαρακώνουμε.
Τα αφήνουμε λίγο να φουσκώσουν και τα ψήνουμε περίπου μισή ώρα.
Αφού κρυώσουν τα κόβουμε εκεί που τα έχουμε χαράξει και τα ξαναψήνουμε για 15 λεπτά.