gototopgototop
Sunday 28 May 2017
 

Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών (Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα) (15/05/2017)

  Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, 153 χρόνια μετά Στη συνεδρίαση απευθύνει χαιρετισμό ο ...

'Ενωση των Επτανήσων με την Ελλάδα,153 χρόνια μετά (15/05/2017)

  Την εκδήλωση, που έγινε υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, διοργάνωσαν η Ένωση Επτανησίω...

Πρόσκληση εκδήλωσης για την 153η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   Η είσοδος στις εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Βουλή των Ε...

153η Επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

    Ένωση Επτανησίων Ελλάδας   Αθήνα 5/5/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ &nb...

Θιακοί Δάκτυλοι - Ιθάκη

 

 ΘΙΑΚΟΙ ΔΑΚΤΥΛΟΙ - ΙΘΑΚΗ

(γκουρμάδες), για την πρωτοχρονιά

από την κυρία Πιπίκα Μανιά

Υλικά:
1  κιλό σταρένιο αλεύρι
1  τσάσκα καυτό λάδι
1  τσάσκα καυτό κρασί
1  τσάσκα ζάχαρη
μισό ποτήρι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκάλι - κανέλα - γαρύφαλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε αλεύρι, ζάχαρη, ξύσμα πορτοκάλι, κανελογαρύφαλλο μέσα σε μια λεκάνη (πήλινη) .
Καίμε το λάδι και το κρασί και τα ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη.
Προσθέτουμε χυμό πορτοκάλι και τα ζυμώνουμε.
Φροντίζουμε η ζύμη να είναι μαλακή.
Τα πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες που τις ζουπάμε με τα δυο ''δάκτυλα'', πάνω σ' ένα τρυπητό σουρωτήρι για να δημιουργηθούν
μικρές διακοσμητικές προεξοχές.
Με αυτόν τον τρόπο διπλώνονται ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.
Όταν ροδίσουν τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγη ώρα.


ΜΕΛΩΜΑ
1 ποτήρι μέλι, λίγη ζάχαρη, κανέλα σε ξύλο.
3 ποτήρια νερό.
Τα βράζουμε λίγο για να γίνει αραιό σιρόπι και ρίχνουμε μέσα τους δακτύλους λίγους - λίγους.
Αφού τους βγάλουμε, τους τοποθετούμε σε πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με κοπανισμένο αμύγδαλο - σουσάμι - κανέλλα.