gototopgototop
Tuesday 26 September 2017
 

Κέρδισε τις καρδιές του κόσμου σε Κεφαλονιά και Λευκάδα η «Νέα Γενιά Κανταδόρων»

  Αθήνα 16/8/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Ένα μουσικό ταξίδι ξεκίνησε στι...

Εκδήλωση στο εντευκτήριο της Βουλής “Εφωνάξανε ως τ’ αστέρια του Ιονίου τα νησιά”

  Η παρουσίαση στο εντευκτήριο της Βουλής του δρώμενου “Εφωνάξανε ως τ’ αστέρια το...

Η Νέα Γενιά Κανταδόρων της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας ταξιδεύει στο Ιόνιο

  Αθήνα 21/7/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ μέσα στα π...

myEptanisa - Πολιτιστικό περιοδικό της Ε.Ε.Ε

  myEptanisa ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ   Τα...

Μπουρδέτο Παξών

 

 Μπουρδέτο Παξών

 

Υλικά:
1/2 κιλό ψάρι κέφαλο
αλάτι
1/2 κιλό κρεμμύδια
1 κούπα λάδι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας διαλυμένο σ ένα ποτήρι νερό
2 κουταλάκια γλυκιά πάπρικα
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε, πλένετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με αλάτι.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο μισό λάδι για 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν, στη συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο, τον διαλυμένο πελτέ και την πάπρικα και σιγοβράζετε για μισή ώρα.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε άλλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα μικρά κρεμμυδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια, το ψάρι, τον πελτέ, τις πατάτες και τη δάφνη και σιγοβράζετε για 20 λεπτά ακόμα.
Πασπαλίζετε με πιπέρι και μαϊντανό και σερβίρετε.