gototopgototop
Monday 17 December 2018
 

Χριστουγεννιάτικη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας για 3η χρονιά συνεχίζει τη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης «Στηρίζου...

Παράδοση εικαστικού πίνακα «ΡΙζοσπάστες: Α΄Ψήφισμα εν έτει 1850» στη Βουλή των Ελλήνων, από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας

Στις 23/11/2018 στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, πραγματοποιήθηκε η τελετή...

Βιβλιοπαρουσίαση: «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ» του Αντώνη Π. Αργυρού από την ΙΟΝΙΟ ΒΙβλιοθήκη της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

  Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας και οι εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ σας προσκα...

«Επτανησιακές γλωσσικές "ετερότητες" στη Λευκάδα και τα Κύθηρα»

Η ΙΟΝΙΟΣ Βιβλιοθήκη της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ο Όμιλος για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημ...

Στους ρυθμούς του Ιονίου

Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ σε συνεργασία με τον Ελληνικό Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών «ΗΓΕ...

  • Διαφήμιση

Μπουρδέτο Παξών

 

 Μπουρδέτο Παξών

 

Υλικά:
1/2 κιλό ψάρι κέφαλο
αλάτι
1/2 κιλό κρεμμύδια
1 κούπα λάδι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας διαλυμένο σ ένα ποτήρι νερό
2 κουταλάκια γλυκιά πάπρικα
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε, πλένετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με αλάτι.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο μισό λάδι για 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν, στη συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο, τον διαλυμένο πελτέ και την πάπρικα και σιγοβράζετε για μισή ώρα.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε άλλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα μικρά κρεμμυδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια, το ψάρι, τον πελτέ, τις πατάτες και τη δάφνη και σιγοβράζετε για 20 λεπτά ακόμα.
Πασπαλίζετε με πιπέρι και μαϊντανό και σερβίρετε.