gototopgototop
Sunday 28 May 2017
 

Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών (Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα) (15/05/2017)

  Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, 153 χρόνια μετά Στη συνεδρίαση απευθύνει χαιρετισμό ο ...

'Ενωση των Επτανήσων με την Ελλάδα,153 χρόνια μετά (15/05/2017)

  Την εκδήλωση, που έγινε υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, διοργάνωσαν η Ένωση Επτανησίω...

Πρόσκληση εκδήλωσης για την 153η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   Η είσοδος στις εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Βουλή των Ε...

153η Επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

    Ένωση Επτανησίων Ελλάδας   Αθήνα 5/5/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ &nb...

Μπουρδέτο Παξών

 

 Μπουρδέτο Παξών

 

Υλικά:
1/2 κιλό ψάρι κέφαλο
αλάτι
1/2 κιλό κρεμμύδια
1 κούπα λάδι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας διαλυμένο σ ένα ποτήρι νερό
2 κουταλάκια γλυκιά πάπρικα
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε, πλένετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με αλάτι.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο μισό λάδι για 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν, στη συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο, τον διαλυμένο πελτέ και την πάπρικα και σιγοβράζετε για μισή ώρα.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε άλλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα μικρά κρεμμυδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια, το ψάρι, τον πελτέ, τις πατάτες και τη δάφνη και σιγοβράζετε για 20 λεπτά ακόμα.
Πασπαλίζετε με πιπέρι και μαϊντανό και σερβίρετε.