gototopgototop
Monday 22 April 2019
 

Ολοκληρώθηκε η 4η Βράβευση Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα

Με λαμπρότητα, συγκίνηση και υπερηφάνεια πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 η 4η Βράβευση ...

9η τακτική Γεν. Συνέλευση μελών Ε.Ε.Ε.

  Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. σύμφωνα με όσα ορίζονται από το άρθρο 8 του  καταστατικού και το άρθ...

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας στη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στο Σύνταγμα

  Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ συμμετέχει στη μαθητική παρέλαση που πραγματοποιείται από το Δή...

4η Βράβευση Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα

Αθήνα 18/03/2019   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ύστε...

Πρόσκληση 9ης τακτικής Γεν.Συνέλευσης μελών της Ε.Ε.Ε.

ΠΡΟΣ Μέλη ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ         ΘΕΜΑ: «9η τακτική Γεν....

  • Διαφήμιση

Ξεροτήγανα - Κύθηρα

 

 

 

Ξεροτήγανα Τσιριγώτικα

Υλικά:
9 αυγά
½ ποτηράκι του λικέρ ούζο ή τσίπουρο
1/5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλεύρι όσο πάρει, σταρένιο ή μισό σκληρό, μισό για όλες τις χρήσεις.
Λάδι γιά το τηγάνισμα
Μέλι για το μέλωμα, σισάμι κανέλλα και προαιρετικά καρύδι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μιά λεκάνη κτυπάμε τα αυγά μαζί με το ούζο, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη πολύ καλά, κατά προτίμηση στο μίξερ και εν συνεχεία προσθέτουμε το αλεύρι λίγο - λίγο έως ότου γίνει μιά ζύμη μαλακή για φύλλο.
Ανοίγουμε το φύλλο λεπτό και το κόβουμε σε λωρίδες περίπου 2,5 εκατοστών. Μετά τσιμπάμε την λωρίδα σε αποστάσεις 5 εκατοστά και την γυρίζουμε κολλώντας κυκλικά σαν σφιγγοφωλιά.
Βάζουμε το λάδι στη φωτιά να κάψει πολύ καλά και ρίχνουμε ένα - ένα τα ξεροτήγανα και τα γυρίζουμε 2 με 3 φορές να ψηθούν ωραία χωρίς να καούν (να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα).
Αφού κρυώσουν τα μελώνουμε με χλιαρό μέλι και τα πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο σισάμι και την κανέλλα (αν μας αρέσει και με καρύδι ψιλοκομμένο).