gototopgototop
Sunday 22 April 2018
 

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

    Καλή Ανάσταση Καλό Πάσχα   Δ.Σ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ    ...

Συλλυπητήρια επιστολή

    Αθήνα: 2/4/2018     Συλλυπητήρια επιστολή     Ο Πρόεδρος...

Η 8η τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Ε.Ε στην Ιθάκη

      Αθήνα 27/03/2018     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Η Ένωση Επτανησίων Ε...

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας στην Ιθάκη

  Αθήνα 19/3/2018     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ στην ΙΘΑΚΗ &nbs...

8η τακτική Γενική Συνέλευση μελών Ε.Ε.Ε.

    Αθήνα 01/3/2018     ΠΡΟΣ Μέλη της  ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ...

  • Διαφήμιση

Ξεροτήγανα - Κύθηρα

 

 

 

Ξεροτήγανα Τσιριγώτικα

Υλικά:
9 αυγά
½ ποτηράκι του λικέρ ούζο ή τσίπουρο
1/5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλεύρι όσο πάρει, σταρένιο ή μισό σκληρό, μισό για όλες τις χρήσεις.
Λάδι γιά το τηγάνισμα
Μέλι για το μέλωμα, σισάμι κανέλλα και προαιρετικά καρύδι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μιά λεκάνη κτυπάμε τα αυγά μαζί με το ούζο, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη πολύ καλά, κατά προτίμηση στο μίξερ και εν συνεχεία προσθέτουμε το αλεύρι λίγο - λίγο έως ότου γίνει μιά ζύμη μαλακή για φύλλο.
Ανοίγουμε το φύλλο λεπτό και το κόβουμε σε λωρίδες περίπου 2,5 εκατοστών. Μετά τσιμπάμε την λωρίδα σε αποστάσεις 5 εκατοστά και την γυρίζουμε κολλώντας κυκλικά σαν σφιγγοφωλιά.
Βάζουμε το λάδι στη φωτιά να κάψει πολύ καλά και ρίχνουμε ένα - ένα τα ξεροτήγανα και τα γυρίζουμε 2 με 3 φορές να ψηθούν ωραία χωρίς να καούν (να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα).
Αφού κρυώσουν τα μελώνουμε με χλιαρό μέλι και τα πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο σισάμι και την κανέλλα (αν μας αρέσει και με καρύδι ψιλοκομμένο).