gototopgototop
Thursday 18 October 2018
 

«Επτανησιακές γλωσσικές "ετερότητες" στη Λευκάδα και τα Κύθηρα»

Η ΙΟΝΙΟΣ Βιβλιοθήκη της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ο Όμιλος για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημ...

Στους ρυθμούς του Ιονίου

Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ σε συνεργασία με τον Ελληνικό Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών «ΗΓΕ...

Προσφορά Πολιτισμού από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

 Το Δ.Σ. της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας τιμώντας την 154η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με τη...

Οι τελευταίοι ριζοσπάστες του Νικόλαοου Ε. Καραπιδάκη

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ   Κεντρική Ομιλία από τον Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Νικό...

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

    Καλή Ανάσταση Καλό Πάσχα   Δ.Σ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ    ...

  • Διαφήμιση

Ξεροτήγανα - Κύθηρα

 

 

 

Ξεροτήγανα Τσιριγώτικα

Υλικά:
9 αυγά
½ ποτηράκι του λικέρ ούζο ή τσίπουρο
1/5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλεύρι όσο πάρει, σταρένιο ή μισό σκληρό, μισό για όλες τις χρήσεις.
Λάδι γιά το τηγάνισμα
Μέλι για το μέλωμα, σισάμι κανέλλα και προαιρετικά καρύδι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μιά λεκάνη κτυπάμε τα αυγά μαζί με το ούζο, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη πολύ καλά, κατά προτίμηση στο μίξερ και εν συνεχεία προσθέτουμε το αλεύρι λίγο - λίγο έως ότου γίνει μιά ζύμη μαλακή για φύλλο.
Ανοίγουμε το φύλλο λεπτό και το κόβουμε σε λωρίδες περίπου 2,5 εκατοστών. Μετά τσιμπάμε την λωρίδα σε αποστάσεις 5 εκατοστά και την γυρίζουμε κολλώντας κυκλικά σαν σφιγγοφωλιά.
Βάζουμε το λάδι στη φωτιά να κάψει πολύ καλά και ρίχνουμε ένα - ένα τα ξεροτήγανα και τα γυρίζουμε 2 με 3 φορές να ψηθούν ωραία χωρίς να καούν (να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα).
Αφού κρυώσουν τα μελώνουμε με χλιαρό μέλι και τα πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο σισάμι και την κανέλλα (αν μας αρέσει και με καρύδι ψιλοκομμένο).