gototopgototop
Monday 17 December 2018
 

Χριστουγεννιάτικη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας για 3η χρονιά συνεχίζει τη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης «Στηρίζου...

Παράδοση εικαστικού πίνακα «ΡΙζοσπάστες: Α΄Ψήφισμα εν έτει 1850» στη Βουλή των Ελλήνων, από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας

Στις 23/11/2018 στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, πραγματοποιήθηκε η τελετή...

Βιβλιοπαρουσίαση: «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ» του Αντώνη Π. Αργυρού από την ΙΟΝΙΟ ΒΙβλιοθήκη της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

  Η Ιόνιος Βιβλιοθήκη της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας και οι εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ σας προσκα...

«Επτανησιακές γλωσσικές "ετερότητες" στη Λευκάδα και τα Κύθηρα»

Η ΙΟΝΙΟΣ Βιβλιοθήκη της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ο Όμιλος για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημ...

Στους ρυθμούς του Ιονίου

Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ σε συνεργασία με τον Ελληνικό Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών «ΗΓΕ...

  • Διαφήμιση

Πάστα Μύλου - Κύθηρα

 

 

Πάστα Μύλου - Κύθηρα

Η Πάστα Μύλου είναι ένα ωραίο Κυθηραϊκό γλυκό με ελάχιστα λιπαρά!

 

Υλικά:

7 αυγά
250 γραμμ. σιμιγδάλι
1 λίτρο γάλα
350 γραμμ. αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
500 γραμμ. ζάχαρη
800 γρ. γλυκό βανίλια
1 λεμόνι
3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου
1 κουτ. γλυκού σκόνη βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Προσθέτουμε 250γρ. ζάχαρη μέσα στους κρόκους και τους χτυπάμε στο μίξερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι και προσθέτουμε το γάλα, σιγά σιγά. (Προσοχή, το γάλα πρέπει να είναι ζεστό για να μην κόψει το μείγμα.) Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μη σβολιάσει το μείγμα. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη μαρέγκα. Παίρνουμε τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε στο μίξερ (στη δυνατή ένταση) με την υπόλοιπη ζάχαρη [250γρ.].
Στην κρέμα που έχει κρυώσει ρίχνουμε τη σκόνη βανίλια, σταγόνες από άρωμα πικραμύγδαλου και το ξύσμα ενός λεμονιού. Προσθέτουμε 350 γρ. τριμμένο αμύγδαλο.
Ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαρέγκα. Προσεκτικά όμως, γιατί αν την ανακατέψουμε πολύ μπορεί να ξεφουσκώσει. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Βάζουμε το γλυκό υποβρύχιο (βανίλια) σε ένα κατσαρολάκι κι ανακατεύουμε καλά να λιώσει και να γίνει σαν σιρόπι. Γίνεται και σε μπεν μαρί. Δεν τη λιώνουμε πολύ τη βανίλια να μην γίνει πολύ ρευστή και πιει μέσα το γλυκό. Απλώνουμε γρήγορα – γρήγορα στην πάστα μύλου για να μην κρυώσει. Η βανίλια δίνει γλυκιά γεύση. Οπότε το γλυκό χρειάζεται πολύ λεπτή επικάλυψη για να μην γλυκάνει πολύ. Το αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να κρυώσει η βανίλια (να γίνει σαν γλάσο) και είναι έτοιμο.