gototopgototop
Sunday 28 May 2017
 

Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών (Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα) (15/05/2017)

  Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, 153 χρόνια μετά Στη συνεδρίαση απευθύνει χαιρετισμό ο ...

'Ενωση των Επτανήσων με την Ελλάδα,153 χρόνια μετά (15/05/2017)

  Την εκδήλωση, που έγινε υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, διοργάνωσαν η Ένωση Επτανησίω...

Πρόσκληση εκδήλωσης για την 153η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   Η είσοδος στις εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Βουλή των Ε...

153η Επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

    Ένωση Επτανησίων Ελλάδας   Αθήνα 5/5/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ &nb...

Μαρία Θωμοπούλου

 

 

 

ΜΑΡΙΑ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ

Χορογράφος

 

Η Μαρία Θωμοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 με καταγωγή που προέρχεται από την Λευκάδα απόγονος της οικογένειας Σταματόπουλου και από τη Νότια Ιταλία την περιοχή της Νάπολης.


Με εμφανή κλήση προς τα καλλιτεχνικά άρχισε τις σπουδές της στο κλασσικό μπαλέτο στην τρυφερή ηλικία των τεσσάρων ετών στην Ανώτερη σχολή μπαλέτου Άννα Πέτροβα με πρόγραμμα σπουδών (RAD) της βασιλικής ακαδημίας μπαλέτου της Αγγλίας. Σπούδασε κοντά σε διακεκριμένους δασκάλους χορού όπως την κυρία Άννα Πέτροβα, τον Ισίδωρο Σιδέρη, την Βάσια Μάνου, την Ντορίνα Καλαθριανού, τον Ιωάννη Μέτση και άλλους ‘Έλληνες και ξένους δασκάλους και ασχολήθηκε με διάφορα είδη σύγχρονου χορού όπως Graham, Cunningham, Limon, Release, Jazz, κά. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 1997.


Στη συνέχεια προχώρησε στο  σύστημα διδασκαλίας (ISTD) στη σχολή του Φωκά Ευαγγελινού. Σύντομα εργάστηκε επαγγελματικά ως χορεύτρια και βοηθός χορογράφου και το 2001 προχώρησε στον χώρο του θεάτρου σπουδάζοντας στην ανώτατη δραματική σχολή της Μαίρης Τράγκα - Βογιατζή με καθηγητές όπως τον Γιάννη Ιορδανίδη, Βασίλη Ρίτσο, Θεόδωρο Κάλβο, Φίλλιπο Σοφιανό, Δημήτρη Αρβανίτη κ.ά. Εκεί της δίνεται η ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το κλασσικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, το αρχαίο δράμα, την ανάλυση έργου και την σύνθεση χαρακτήρων, κινησιολογία  ηθοποιών, αρχές σκηνοθεσίας και σκηνογραφίας. Στη διάρκεια των σπουδών της για λογαριασμό της σχολής  χορογραφεί την παράσταση  "Η σφίγγα γελάει πάντα" σε σκηνοθεσία και επιμέλεια Βασίλη Ρίτσου  μια συρραφή τραγωδιών όπου διακρίνεται με βραβείο UΝΕSCO ως καλύτερη παράσταση σε διαβαλκανικό διαγωνισμό θεατρικών σχολών στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Το ίδιο χρονικό διάστημα εργάζεται παράλληλα ως δασκάλα μπαλέτου στον (ΠΓΣ) Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο στα τμήματα, ενόργανης και συγχρονισμένης κολύμβησης και ως χορογράφος και διοργανώτρια χορευτικών - καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Στη συνέχεια παρακολουθεί ένα κύκλο σπουδών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον κλάδο της αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων και φεύγει για το Παρίσι για να ολοκληρώσει της σπουδές της με Bachelor Degree (Hons) στη σχολή architect d’interieur Roch Bobois. Στο Παρίσι συμμετέχει επίσης σε σεμινάρια ενδυματολογίας, σκηνογραφίας και σε σεμινάρια  χορού στις σχολές institute international de danse της Janine Stanlowa και στο centre de dance du Marais. Επιστρέφει στην Ελλάδα και από το 2005 εργάζεται επαγγελματικά ως αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων σε μελετητικά γραφεία όπως το Thesis, την NGK Construction group corporation company και την ARDE  εκπονώντας μελέτες ως project manager.


Το 2009 βρίσκεται στη Νότια Αφρική και συνεργάζεται στο Cape Town με το αρχιτεκτονικό γραφείο MOOI του αρχιτέκτονα Mathew Hadson  με έδρα Cape Town και Tokyo, πετυχαίνει την πιστοποίηση της στο ASID (American Society of Interior Designers). Δημιουργεί στενές σχέσεις με τον απόδημο ελληνισμό της Ν. Αφρικής στην Πρετόρια και το Γιοχάνεσμπουργκ.


Το 2010 επιστρέφει στην Ελλάδα και παίρνει την απόφαση να ανοίξει το δικό της μελετητικό γραφείο το Design-4u decoration studio την ίδια χρονιά   αρχίζει ξανά να ασχολείται  με το κλασικό και σύγχρονο μπαλέτο καθώς και το Αργεντίνικο Τάνγκο. Από τον Απρίλιο του  2013 μέσα από κάποιους πειραματισμούς αρχίζει την συγγραφή του 1ου  της θεατρικού έργου την “Cideleia” και ακολουθεί το 2ο  με τίτλο ¨Hello darkness¨ την ίδια χρονιά  αναλαμβάνει σκηνικά και κοστούμια για την παράσταση ¨ Tango en tres¨ και δημιουργεί την ομάδα χορού Tango τους ¨ Pasión del Tango¨.


Το καλοκαίρι του 2013 συμμετέχουν χορευτικά στο προαύλιο θερινό χώρο του Badminton στο αφιέρωμα "Αποκλειστικά Μιχάλη Σογιούλ" σε συνεργασία με την γνωστή τραγουδίστρια Γλυκερία και στη συνέχεια χορεύουν στην παράσταση της κεντρικής σκηνής του Badminton theater  "Μια φωνή μύθος"  στο τιμητικό αφιέρωμα της Στέλλας Γκρέκα συνοδεία της ορχήστρας των μουσικών συνόλων ποικίλης του Παναγή Μπαρμπάτη της  ΕΕΕ.