gototopgototop
Saturday 21 October 2017
 

«Περί δαίμονος και άλλων ερώτων» - Αφιέρωμα στην σύγχρονη επτανησιακή ποίηση

    Αθήνα 20/10/2017 Ποιητικές βραδιές από την ΙΟΝΙΟ Βιβλιοθήκη της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠ...

Διεξαγωγή εκλογικής διαδικασίας για νέο Διοικητικό Συμβούλιο

    Αθήνα  17/10/2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. κατά τη ...

Κέρδισε τις καρδιές του κόσμου σε Κεφαλονιά και Λευκάδα η «Νέα Γενιά Κανταδόρων»

  Αθήνα 16/8/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Ένα μουσικό ταξίδι ξεκίνησε στι...

Εκδήλωση στο εντευκτήριο της Βουλής “Εφωνάξανε ως τ’ αστέρια του Ιονίου τα νησιά”

  Η παρουσίαση στο εντευκτήριο της Βουλής του δρώμενου “Εφωνάξανε ως τ’ αστέρια το...

Η Νέα Γενιά Κανταδόρων της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας ταξιδεύει στο Ιόνιο

  Αθήνα 21/7/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ μέσα στα π...

Κωνσταντίνος Μουζάκης

 

Ο Μουζάκης Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978  μεγάλωσε στις περιοχές του Ψυχικού,Κολωνάκι, Αργυρούπολη- Ελληνικό και κατάγεται από την Ζάκυνθο.

 

Τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική τέχνη την συνάντησε και την αγάπησε πολύ νωρίς, τρείς γενιές τώρα παράδοση στην ποιότητα και στην Ελληνική Μεσογειακή Κουζίνα. Τον κατέκτησε από την πρώτη στιγμή και σε αυτό βοήθησαν ο παππούς που τον δίδαξε.

 

Σπούδασε το 1992 έως το 1994 στο ΚΕΤΕΚ ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας Γαλάτσι-Αθήνα και έχει κάνει πολλά σεμινάρια παραδοσιακής Κουζίνας σε Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό.

 

Μετά το τέλος των σπουδών του εκτός από διάφορες επαγγελματικές εμπειρίες που είχε στην Αθήνα σε χώρους εστίασης, είχε ιδιόκτητο κατάστημα στην Ζάκυνθο και στο Κολωνάκι Αθήνας Αρτοζαχαροπλαστεία - catering - τροφοδοσίες σκαφών αναψυχής και είναι ιδιωτικός σεφ υψηλών προσώπων σε δεξιώσεις και κέτερινγκ σε διάφορα κτήματα, βίλλες.

 

Η αγαπημένη του κουζίνα είναι η Μεσογειακή παραδοσιακή, Ελληνική Κουζίνα.


Παράλληλα o Μουζάκης Κωνσταντίνος έχει βραβευτή ως Chef Europe 2015 που είναι μια πολύ δυνατή διάκριση για την Ελλάδα αλλά και για τα Επτάνησά μας και παράλληλα εκτός απο Διευθυντής της Επτανησιακής Γαστρονομίας της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας.είναι και Διευθυντής Γαστρονομίας & Υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, είναι στο Μητρώο Εκπαιδευτών Επιχειρήσεων Τροφίμων ΕΦΕΤ, ως Panel Leader "Tasty Olymp Awards", ως Executive Private Chef/Catering, και Μέλος στην CEUCO, Μέλος στο Ινστιτούτο Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας, Μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας, Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(Chef Club of Greece), Μέλος της Παγκόσμιας ‘Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS). αλλά και Πιστοποιημένος και εγγεγραμμένος εκπαιδευτής στα μητρώα εκπαιδευτών ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ, και Πιστοποιημένος στην Ευρώ-Ασιατική Διδασκαλία των Ομίλων UNESCO., και τέλος Εκπαιδευτής στα ΔΙΕΚ, περιφέρεια Αττικής.


 Τέλος έχει πάρα πολλές τιμητικές διακρίσεις εντός και εκτός συνόρων αλλά το βασικό του στοιχείο είναι το όραμά του να φτάσει σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης η Ελληνική Παραδοσιακή Μεσογειακή Κουζίνα και ιδιαίτερα η Επτανησιακή Γαστρονομία μέσα από τον Γαστρονομικό Τουρισμό.