gototopgototop
Sunday 21 October 2018
 

«Επτανησιακές γλωσσικές "ετερότητες" στη Λευκάδα και τα Κύθηρα»

Η ΙΟΝΙΟΣ Βιβλιοθήκη της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ο Όμιλος για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημ...

Στους ρυθμούς του Ιονίου

Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ σε συνεργασία με τον Ελληνικό Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών «ΗΓΕ...

Προσφορά Πολιτισμού από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

 Το Δ.Σ. της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας τιμώντας την 154η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με τη...

Οι τελευταίοι ριζοσπάστες του Νικόλαοου Ε. Καραπιδάκη

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ   Κεντρική Ομιλία από τον Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Νικό...

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

    Καλή Ανάσταση Καλό Πάσχα   Δ.Σ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ    ...

  • Διαφήμιση

Κωνσταντίνος Μουζάκης

 

Ο Μουζάκης Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978  μεγάλωσε στις περιοχές του Ψυχικού,Κολωνάκι, Αργυρούπολη- Ελληνικό και κατάγεται από την Ζάκυνθο.

 

Τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική τέχνη την συνάντησε και την αγάπησε πολύ νωρίς, τρείς γενιές τώρα παράδοση στην ποιότητα και στην Ελληνική Μεσογειακή Κουζίνα. Τον κατέκτησε από την πρώτη στιγμή και σε αυτό βοήθησαν ο παππούς που τον δίδαξε.

 

Σπούδασε το 1992 έως το 1994 στο ΚΕΤΕΚ ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας Γαλάτσι-Αθήνα και έχει κάνει πολλά σεμινάρια παραδοσιακής Κουζίνας σε Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό.

 

Μετά το τέλος των σπουδών του εκτός από διάφορες επαγγελματικές εμπειρίες που είχε στην Αθήνα σε χώρους εστίασης, είχε ιδιόκτητο κατάστημα στην Ζάκυνθο και στο Κολωνάκι Αθήνας Αρτοζαχαροπλαστεία - catering - τροφοδοσίες σκαφών αναψυχής και είναι ιδιωτικός σεφ υψηλών προσώπων σε δεξιώσεις και κέτερινγκ σε διάφορα κτήματα, βίλλες.

 

Η αγαπημένη του κουζίνα είναι η Μεσογειακή παραδοσιακή, Ελληνική Κουζίνα.


Παράλληλα o Μουζάκης Κωνσταντίνος έχει βραβευτή ως Chef Europe 2015 που είναι μια πολύ δυνατή διάκριση για την Ελλάδα αλλά και για τα Επτάνησά μας και παράλληλα εκτός απο Διευθυντής της Επτανησιακής Γαστρονομίας της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας.είναι και Διευθυντής Γαστρονομίας & Υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, είναι στο Μητρώο Εκπαιδευτών Επιχειρήσεων Τροφίμων ΕΦΕΤ, ως Panel Leader "Tasty Olymp Awards", ως Executive Private Chef/Catering, και Μέλος στην CEUCO, Μέλος στο Ινστιτούτο Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας, Μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας, Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(Chef Club of Greece), Μέλος της Παγκόσμιας ‘Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS). αλλά και Πιστοποιημένος και εγγεγραμμένος εκπαιδευτής στα μητρώα εκπαιδευτών ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ, και Πιστοποιημένος στην Ευρώ-Ασιατική Διδασκαλία των Ομίλων UNESCO., και τέλος Εκπαιδευτής στα ΔΙΕΚ, περιφέρεια Αττικής.


 Τέλος έχει πάρα πολλές τιμητικές διακρίσεις εντός και εκτός συνόρων αλλά το βασικό του στοιχείο είναι το όραμά του να φτάσει σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης η Ελληνική Παραδοσιακή Μεσογειακή Κουζίνα και ιδιαίτερα η Επτανησιακή Γαστρονομία μέσα από τον Γαστρονομικό Τουρισμό.