gototopgototop
Tuesday 22 August 2017
 

Κέρδισε τις καρδιές του κόσμου σε Κεφαλονιά και Λευκάδα η «Νέα Γενιά Κανταδόρων»

  Αθήνα 16/8/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Ένα μουσικό ταξίδι ξεκίνησε στι...

Εκδήλωση στο εντευκτήριο της Βουλής “Εφωνάξανε ως τ’ αστέρια του Ιονίου τα νησιά”

  Η παρουσίαση στο εντευκτήριο της Βουλής του δρώμενου “Εφωνάξανε ως τ’ αστέρια το...

Η Νέα Γενιά Κανταδόρων της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας ταξιδεύει στο Ιόνιο

  Αθήνα 21/7/2017     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ μέσα στα π...

myEptanisa - Πολιτιστικό περιοδικό της Ε.Ε.Ε

  myEptanisa ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ   Τα...

Τα Ιόνια Νησιά

Αλιάδα με Μπακαλιάρο Κεφαλονιάς

 

Πέμπτη, 12 Μάιος 2011 20:46

ΑΛΙΑΔΑ ΜΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

   

Κρεατόπιτα Κεφαλονιάς

 

Πέμπτη, 12 Μάιος 2011 20:42

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Μεγάλο ταψί
Υλικά:

1) 750 γρ. κρέας μοσχάρι, 500 γρ. χοιρινό  και 500γρ κατσικίσιο (άλλοι χρησιμοποιούν μόνο κατσικίσιο ή γίδας), κομμένο σε μικρά κομμάτια
2) μια πατάτα κομμένη σε κύβους
3) ένα ποτηράκι του κρασιού ρύζι καρολίνα πλυμένο
4) 250 γρ. τυρί τριμμένο
5) 2 αυγά
6) 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
7) μαϊντανός ένα ματσάκι ψιλοκομμένο
8) αλάτι και πιπέρι


Για το φύλλο:
αλεύρι 500 γρ.
αλάτι, πιπέρι
1 ποτηράκι κρασί
1 ποτηράκι λάδι
χλιαρό νερό όσο πάρει για να γίνει εύπλαστο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε το κρέας αφού το ακλαρίσουμε και το πιπερώσουμε, μέχρι να ροδίσει, αν θέλουμε το σβήνουμε και με κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, την πατάτα και το μαϊντανό και βράζουμε 20 λεπτά περίπου. Τέλος, προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας για να μην κολήσει για 10' λεπτά και τέλος αφού κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τα αυγά και το τυρί ανακατεύοντας γρήγορα.

ΦΥΛΛΟ
Σε λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και κάνοντας μια λακούβα στο κέντρο ρίχνουμε το λάδι και το κρασί, το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε χλιαρό νερό όσο χρειάζεται για να κάνουμε μια εύπλαστη ζύμη. Ανοίγουμε δυο φύλλα στο σχήμα του ταψιού μας κι αφού λαδώσουμε το ταψί βάζουμε πρώτα το ένα φύλλο, έτσι ώστε να πιάσει και τα πλαινά του ταψιού μας. Τοποθετούμε το μείγμα μας μέσα και ρίχνουμε και λίγο χλιαρό νερό μέσα για να βράσει, ένα ποτηράκι. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο κλείνοντάς το καλά στα πλάγια και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Τέλος λαδώνουμε από πάνω το φύλλο, ρίχνουμε και λίγη κανέλλα για νοστιμιά και το ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για μια ώρα τουλάχιστον.

Πρέπει να μην έχει υγρά το φαγητό στο ταψί, για να είναι έτοιμο.

 

   

Μπακαλιαρόπιτα Κεφαλονιάς

 

Πέμπτη, 12 Μάιος 2011 20:25

 

   

Κρεμμυδόπιτα Ιθάκης

 

Πέμπτη, 05 Μάιος 2011 19:40

ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΙΘΑΚΗΣ

Από την κυρία Μαριάμ Γεωργούλα

Υλικά:
8 κρεμμύδια  ροδέλες
4 - 5  φέτες μπέικον
1 κουτί κρέμα γάλακτος
2 αυγά
1 κούπα τυριά διάφορα
μοσχοκάρυδο - πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καβουρδίζουμε λίγο το μπέικον με λίγο βούτυρο, μετά ρίχνουμε τα κομμένα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν, τα κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα, τα αυγά και τα τυριά.
Ψήνεται  1 ώρα στο φούρνο

Φύλλο:
4 κούπες αλεύρι
μισό κουταλάκι αλάτι
μισή κούπα λάδι
μισή κούπα κρασί
2 - 3 κουταλιές νερό

 

   

Σελίδα 7 από 13