gototopgototop
Friday 23 June 2017
 

myEptanisa - Πολιτιστικό περιοδικό της Ε.Ε.Ε

  myEptanisa ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ   Τα...

Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών (Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα) (15/05/2017)

  Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, 153 χρόνια μετά Στη συνεδρίαση απευθύνει χαιρετισμό ο ...

'Ενωση των Επτανήσων με την Ελλάδα,153 χρόνια μετά (15/05/2017)

  Την εκδήλωση, που έγινε υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, διοργάνωσαν η Ένωση Επτανησίω...

Πρόσκληση εκδήλωσης για την 153η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   Η είσοδος στις εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Βουλή των Ε...

Τα Ιόνια Νησιά

Αλιάδα με Μπακαλιάρο Κεφαλονιάς

 

Πέμπτη, 12 Μάιος 2011 20:46

ΑΛΙΑΔΑ ΜΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

   

Κρεατόπιτα Κεφαλονιάς

 

Πέμπτη, 12 Μάιος 2011 20:42

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Μεγάλο ταψί
Υλικά:

1) 750 γρ. κρέας μοσχάρι, 500 γρ. χοιρινό  και 500γρ κατσικίσιο (άλλοι χρησιμοποιούν μόνο κατσικίσιο ή γίδας), κομμένο σε μικρά κομμάτια
2) μια πατάτα κομμένη σε κύβους
3) ένα ποτηράκι του κρασιού ρύζι καρολίνα πλυμένο
4) 250 γρ. τυρί τριμμένο
5) 2 αυγά
6) 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
7) μαϊντανός ένα ματσάκι ψιλοκομμένο
8) αλάτι και πιπέρι


Για το φύλλο:
αλεύρι 500 γρ.
αλάτι, πιπέρι
1 ποτηράκι κρασί
1 ποτηράκι λάδι
χλιαρό νερό όσο πάρει για να γίνει εύπλαστο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε το κρέας αφού το ακλαρίσουμε και το πιπερώσουμε, μέχρι να ροδίσει, αν θέλουμε το σβήνουμε και με κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, την πατάτα και το μαϊντανό και βράζουμε 20 λεπτά περίπου. Τέλος, προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας για να μην κολήσει για 10' λεπτά και τέλος αφού κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τα αυγά και το τυρί ανακατεύοντας γρήγορα.

ΦΥΛΛΟ
Σε λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και κάνοντας μια λακούβα στο κέντρο ρίχνουμε το λάδι και το κρασί, το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε χλιαρό νερό όσο χρειάζεται για να κάνουμε μια εύπλαστη ζύμη. Ανοίγουμε δυο φύλλα στο σχήμα του ταψιού μας κι αφού λαδώσουμε το ταψί βάζουμε πρώτα το ένα φύλλο, έτσι ώστε να πιάσει και τα πλαινά του ταψιού μας. Τοποθετούμε το μείγμα μας μέσα και ρίχνουμε και λίγο χλιαρό νερό μέσα για να βράσει, ένα ποτηράκι. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο κλείνοντάς το καλά στα πλάγια και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Τέλος λαδώνουμε από πάνω το φύλλο, ρίχνουμε και λίγη κανέλλα για νοστιμιά και το ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για μια ώρα τουλάχιστον.

Πρέπει να μην έχει υγρά το φαγητό στο ταψί, για να είναι έτοιμο.

 

   

Μπακαλιαρόπιτα Κεφαλονιάς

 

Πέμπτη, 12 Μάιος 2011 20:25

 

   

Κρεμμυδόπιτα Ιθάκης

 

Πέμπτη, 05 Μάιος 2011 19:40

ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΙΘΑΚΗΣ

Από την κυρία Μαριάμ Γεωργούλα

Υλικά:
8 κρεμμύδια  ροδέλες
4 - 5  φέτες μπέικον
1 κουτί κρέμα γάλακτος
2 αυγά
1 κούπα τυριά διάφορα
μοσχοκάρυδο - πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καβουρδίζουμε λίγο το μπέικον με λίγο βούτυρο, μετά ρίχνουμε τα κομμένα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν, τα κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα, τα αυγά και τα τυριά.
Ψήνεται  1 ώρα στο φούρνο

Φύλλο:
4 κούπες αλεύρι
μισό κουταλάκι αλάτι
μισή κούπα λάδι
μισή κούπα κρασί
2 - 3 κουταλιές νερό

 

   

Σελίδα 7 από 13