gototopgototop
Monday 20 August 2018
 

Προσφορά Πολιτισμού από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

 Το Δ.Σ. της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας τιμώντας την 154η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με τη...

Οι τελευταίοι ριζοσπάστες του Νικόλαοου Ε. Καραπιδάκη

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ   Κεντρική Ομιλία από τον Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Νικό...

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

    Καλή Ανάσταση Καλό Πάσχα   Δ.Σ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ    ...

Συλλυπητήρια επιστολή

    Αθήνα: 2/4/2018     Συλλυπητήρια επιστολή     Ο Πρόεδρος...

Η 8η τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Ε.Ε στην Ιθάκη

      Αθήνα 27/03/2018     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Η Ένωση Επτανησίων Ε...

  • Διαφήμιση

Τα Ιόνια Νησιά

Κρεμμυδόπιτα Ιθάκης

 

Πέμπτη, 05 Μάιος 2011 19:40

ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΙΘΑΚΗΣ

Από την κυρία Μαριάμ Γεωργούλα

Υλικά:
8 κρεμμύδια  ροδέλες
4 - 5  φέτες μπέικον
1 κουτί κρέμα γάλακτος
2 αυγά
1 κούπα τυριά διάφορα
μοσχοκάρυδο - πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καβουρδίζουμε λίγο το μπέικον με λίγο βούτυρο, μετά ρίχνουμε τα κομμένα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν, τα κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα, τα αυγά και τα τυριά.
Ψήνεται  1 ώρα στο φούρνο

Φύλλο:
4 κούπες αλεύρι
μισό κουταλάκι αλάτι
μισή κούπα λάδι
μισή κούπα κρασί
2 - 3 κουταλιές νερό

 

   

Σπλήνα γεμιστή Ιθάκης

 

Πέμπτη, 05 Μάιος 2011 19:31

 

   

Απλές και σύντομες συνταγές Κέρκυρας

 

Πέμπτη, 05 Μάιος 2011 15:45

 

   

Ροζέδες Γλυκό Κύθηρα

 

Πέμπτη, 05 Μάιος 2011 15:43

ΡΟΖΕΔΕΣ ΓΛΥΚΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Υλικά:
1300 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
650 γραμμάρια ζάχαρη
320 γραμμάρια μέλι.
170 γραμμάρια σιμιγδάλι
½ φλιτζάνι νερό
μία κουταλιά της σούπας τριμμένη κανέλλα και γαρύφαλλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε καλά. Μόλις γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα κόβουμε κομμάτι – κομμάτι και πλάθουμε σε σχήμα παρόμοιο με αυτό των κουραμπιέδων και τα τοποθετούμε σ' ένα ταψί που έχουμε αλείψει με βούτυρο. Τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Ύστερα τα βγάζουμε και μόλις κρυώσουν τα βουτάμε στιγμιαία στο νερό, ένα – ένα κι αμέσως μετά τα βάζουμε σε άχνη ζάχαρη.

   

Σελίδα 8 από 13