gototopgototop
Monday 26 February 2018
 

Ανακοίνωση

    Αθήνα 16/02/2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑ...

«Στηρίζουμε τα όνειρα των νέων» - Νέα ημερομηνία κλήρωσης

  Αθήνα 31/1/2018     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠ...

Η προσπάθεια συνεχίζεται... Εσύ; Θα την στηρίξεις;

  Στηρίζουμε τα όνειρα των νέων Δράση Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ε.Ε.Ε.     Το...

  • Διαφήμιση

Επτανησιακές Συνταγές

Αλιάδα με Μπακαλιάρο Κεφαλονιάς

 

ΑΛΙΑΔΑ ΜΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

 

Κρεατόπιτα Κεφαλονιάς

 

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Μεγάλο ταψί
Υλικά:

1) 750 γρ. κρέας μοσχάρι, 500 γρ. χοιρινό  και 500γρ κατσικίσιο (άλλοι χρησιμοποιούν μόνο κατσικίσιο ή γίδας), κομμένο σε μικρά κομμάτια
2) μια πατάτα κομμένη σε κύβους
3) ένα ποτηράκι του κρασιού ρύζι καρολίνα πλυμένο
4) 250 γρ. τυρί τριμμένο
5) 2 αυγά
6) 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
7) μαϊντανός ένα ματσάκι ψιλοκομμένο
8) αλάτι και πιπέρι


Για το φύλλο:
αλεύρι 500 γρ.
αλάτι, πιπέρι
1 ποτηράκι κρασί
1 ποτηράκι λάδι
χλιαρό νερό όσο πάρει για να γίνει εύπλαστο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε το κρέας αφού το ακλαρίσουμε και το πιπερώσουμε, μέχρι να ροδίσει, αν θέλουμε το σβήνουμε και με κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, την πατάτα και το μαϊντανό και βράζουμε 20 λεπτά περίπου. Τέλος, προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας για να μην κολήσει για 10' λεπτά και τέλος αφού κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τα αυγά και το τυρί ανακατεύοντας γρήγορα.

ΦΥΛΛΟ
Σε λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και κάνοντας μια λακούβα στο κέντρο ρίχνουμε το λάδι και το κρασί, το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε χλιαρό νερό όσο χρειάζεται για να κάνουμε μια εύπλαστη ζύμη. Ανοίγουμε δυο φύλλα στο σχήμα του ταψιού μας κι αφού λαδώσουμε το ταψί βάζουμε πρώτα το ένα φύλλο, έτσι ώστε να πιάσει και τα πλαινά του ταψιού μας. Τοποθετούμε το μείγμα μας μέσα και ρίχνουμε και λίγο χλιαρό νερό μέσα για να βράσει, ένα ποτηράκι. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο κλείνοντάς το καλά στα πλάγια και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Τέλος λαδώνουμε από πάνω το φύλλο, ρίχνουμε και λίγη κανέλλα για νοστιμιά και το ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για μια ώρα τουλάχιστον.

Πρέπει να μην έχει υγρά το φαγητό στο ταψί, για να είναι έτοιμο.

 

 

Μπακαλιαρόπιτα Κεφαλονιάς

 

 

   

Κρεμμυδόπιτα Ιθάκης

 

ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΙΘΑΚΗΣ

Από την κυρία Μαριάμ Γεωργούλα

Υλικά:
8 κρεμμύδια  ροδέλες
4 - 5  φέτες μπέικον
1 κουτί κρέμα γάλακτος
2 αυγά
1 κούπα τυριά διάφορα
μοσχοκάρυδο - πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καβουρδίζουμε λίγο το μπέικον με λίγο βούτυρο, μετά ρίχνουμε τα κομμένα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν, τα κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα, τα αυγά και τα τυριά.
Ψήνεται  1 ώρα στο φούρνο

Φύλλο:
4 κούπες αλεύρι
μισό κουταλάκι αλάτι
μισή κούπα λάδι
μισή κούπα κρασί
2 - 3 κουταλιές νερό

 

 

Σπλήνα γεμιστή Ιθάκης

 

 

   

Σελίδα 3 από 7