gototopgototop
Sunday 22 April 2018
 

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

    Καλή Ανάσταση Καλό Πάσχα   Δ.Σ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ    ...

Συλλυπητήρια επιστολή

    Αθήνα: 2/4/2018     Συλλυπητήρια επιστολή     Ο Πρόεδρος...

Η 8η τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Ε.Ε στην Ιθάκη

      Αθήνα 27/03/2018     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Η Ένωση Επτανησίων Ε...

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας στην Ιθάκη

  Αθήνα 19/3/2018     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ στην ΙΘΑΚΗ &nbs...

8η τακτική Γενική Συνέλευση μελών Ε.Ε.Ε.

    Αθήνα 01/3/2018     ΠΡΟΣ Μέλη της  ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ...

  • Διαφήμιση

Επτανησιακές Συνταγές

Απλές και σύντομες συνταγές Κέρκυρας

 

 

 

Ροζέδες Γλυκό Κύθηρα

 

ΡΟΖΕΔΕΣ ΓΛΥΚΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Υλικά:
1300 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
650 γραμμάρια ζάχαρη
320 γραμμάρια μέλι.
170 γραμμάρια σιμιγδάλι
½ φλιτζάνι νερό
μία κουταλιά της σούπας τριμμένη κανέλλα και γαρύφαλλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε καλά. Μόλις γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα κόβουμε κομμάτι – κομμάτι και πλάθουμε σε σχήμα παρόμοιο με αυτό των κουραμπιέδων και τα τοποθετούμε σ' ένα ταψί που έχουμε αλείψει με βούτυρο. Τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Ύστερα τα βγάζουμε και μόλις κρυώσουν τα βουτάμε στιγμιαία στο νερό, ένα – ένα κι αμέσως μετά τα βάζουμε σε άχνη ζάχαρη.

 

Αχλαδάκια Γλυκό Κύθηρα

 

 

   

Τούρτα με κούμ κουάτ Κέρκυρα

 

 

 

Μπουρδέτο Κέρκυρας

 

ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΥΛΙΚΑ:
Ψάρι κατά προτίμηση σκορπιοί, ή χέλι, ή κοκκινόψαρο.
2 κρεμμύδια
3/4 ποτηριού λάδι
1/2...+ κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι καυτερό λίγο μαύρο πιπέρι αλάτι


Προαιρετικά μια κουταλιά ντομάτα πελτέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κρεμμύδια με το χέρι ψιλά κομμάτια και τα τσιγαρίζουμε με το λάδι, ρίχνουμε και τα πιπέρια, προσθέτουμε νερό να βράσει το κρεμμύδι και στο τέλος το ψάρι για 10' λεπτά (να μη διαλυθεί).

 

Έτοιμο το μπουρδέτο και καλή μας όρεξη!

   

Σελίδα 4 από 7