gototopgototop
Monday 26 February 2018
 

Ανακοίνωση

    Αθήνα 16/02/2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑ...

«Στηρίζουμε τα όνειρα των νέων» - Νέα ημερομηνία κλήρωσης

  Αθήνα 31/1/2018     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠ...

Η προσπάθεια συνεχίζεται... Εσύ; Θα την στηρίξεις;

  Στηρίζουμε τα όνειρα των νέων Δράση Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ε.Ε.Ε.     Το...

  • Διαφήμιση

Επτανησιακές Συνταγές

Απλές και σύντομες συνταγές Κέρκυρας

 

 

 

Ροζέδες Γλυκό Κύθηρα

 

ΡΟΖΕΔΕΣ ΓΛΥΚΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Υλικά:
1300 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
650 γραμμάρια ζάχαρη
320 γραμμάρια μέλι.
170 γραμμάρια σιμιγδάλι
½ φλιτζάνι νερό
μία κουταλιά της σούπας τριμμένη κανέλλα και γαρύφαλλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε καλά. Μόλις γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα κόβουμε κομμάτι – κομμάτι και πλάθουμε σε σχήμα παρόμοιο με αυτό των κουραμπιέδων και τα τοποθετούμε σ' ένα ταψί που έχουμε αλείψει με βούτυρο. Τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Ύστερα τα βγάζουμε και μόλις κρυώσουν τα βουτάμε στιγμιαία στο νερό, ένα – ένα κι αμέσως μετά τα βάζουμε σε άχνη ζάχαρη.

 

Αχλαδάκια Γλυκό Κύθηρα

 

 

   

Τούρτα με κούμ κουάτ Κέρκυρα

 

 

 

Μπουρδέτο Κέρκυρας

 

ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΥΛΙΚΑ:
Ψάρι κατά προτίμηση σκορπιοί, ή χέλι, ή κοκκινόψαρο.
2 κρεμμύδια
3/4 ποτηριού λάδι
1/2...+ κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι καυτερό λίγο μαύρο πιπέρι αλάτι


Προαιρετικά μια κουταλιά ντομάτα πελτέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κρεμμύδια με το χέρι ψιλά κομμάτια και τα τσιγαρίζουμε με το λάδι, ρίχνουμε και τα πιπέρια, προσθέτουμε νερό να βράσει το κρεμμύδι και στο τέλος το ψάρι για 10' λεπτά (να μη διαλυθεί).

 

Έτοιμο το μπουρδέτο και καλή μας όρεξη!

   

Σελίδα 4 από 7