gototopgototop
Sunday 24 June 2018
 

Προσφορά Πολιτισμού από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

 Το Δ.Σ. της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας τιμώντας την 154η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με τη...

Οι τελευταίοι ριζοσπάστες του Νικόλαοου Ε. Καραπιδάκη

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ   Κεντρική Ομιλία από τον Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Νικό...

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

    Καλή Ανάσταση Καλό Πάσχα   Δ.Σ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ    ...

Συλλυπητήρια επιστολή

    Αθήνα: 2/4/2018     Συλλυπητήρια επιστολή     Ο Πρόεδρος...

Η 8η τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Ε.Ε στην Ιθάκη

      Αθήνα 27/03/2018     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Η Ένωση Επτανησίων Ε...

  • Διαφήμιση

Δελτία Τύπου

Γενική Συνέλευση μελών

 

Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017 20:09

 

 

Αθήνα 17/3/2017
Αριθμ.Πρωτ.: 12


ΠΡΟΣ
Μέλη της  ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

 

ΘΕΜΑ: «7η τακτική Γεν.Συνέλευση μελών Ε.Ε.Ε.»

 

 

   

Εντυπωσιακή απήχηση το Αφιέρωμα στην Επτανησιακή Γαστρονομία

 

Τετάρτη, 15 Μάρτιος 2017 20:21

 

 

Αθήνα 15/3/2017

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

άποψη καλεσμένων εκδήλωσης
 

Στις 12/3/2017 το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου στην εκδήλωση της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ και του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, «Αφιέρωμα στην Επτανησιακή Γαστρονομία – η επτανησιακή κουζίνα, οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα», σε μια γαστρονομική και πολιτιστική περιήγηση που τελούσε υπό την αιγίδα του  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του ΕΟΤ, των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, των επιμελητηρίων: Κέρκυρας, Λευκάδας, Ζακύνθου και Πειραιώς  που ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών σε σχέση με την προσέλευση του
κόσμου.

 

 

άποψη καλεσμένων εκδήλωσης

 

Από νωρίς οι επισκέπτες κατέφθαναν στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, όπου είχαν στηθεί επτά περίπτερα, ένα για κάθε νησί του Ιονίου (Κέρκυρα, Παξοί, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος, Κύθηρα) που φιλοξενούσαν γεύσεις από  παραδοσιακά εδέσματα και ποτά, προκαλώντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους δοκιμαστές των ποικίλων και πλούσιων εκθεμάτων της επτανησιακής γης, όπως κρασί, μέλι, μπύρα, σαλάμι αέρος, νούμπουλο, κρασοκούλουρα & λαδοκούλουρα, λικέρ, παστέλια και μαντολάτα, μάντολες  και συκομαϊδες, λαδοτύρι και σταφίδες, αλάτι και λάδι, τρούφα και ροβανί, παξιμάδια και πληθώρα άλλων παραδοσιακών προϊόντων, συσκευασμένων και χειροποίητων γλυκών.

 

 

   

Συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών του Ιονίου

 

Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 18:02

 

Αθήνα 21/02/2017

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάντηση πραγματοποίησαν την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου η Πρόεδρος κ. Ελένη Κονοφάου και η Γενική Γραμματέας, της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, κ. Μαρία Γραμματικού με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν τη συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών του Ιονίου.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε η σύνδεση των νησιών μέσω των υδροπλάνων. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε την Ε.Ε.Ε. ότι μετά την αδειοδότηση των υδατοδρομίων Κερκύρας και Παξών, έχει προχωρήσει σημαντικά και η αδειοδότηση του υδατοδρομίου Πατρών και έτσι σύντομα μπορεί να υπάρξουν ουσιαστικά βήματα ώστε να είναι εφικτή και αυτή η σύνδεση. Επιπλέον ο κ. Σαντορινιός, πρόσθεσε ότι με νομοθετική ρύθμιση που προωθείται, θα προχωρήσει και η αδειοδότηση υδατοδρομίων για τα υπόλοιπα Ιόνια νησιά.

 

   

Αφιέρωμα στην Επτανησιακή Γαστρονομία

 

Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 21:47

 

 

Αθήνα 13/2/2017

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Αφιέρωμα στην Επτανησιακή Γαστρονομία»
από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας

 

Η  ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ μέσα στα πλαίσια της ανάδειξης του γαστρονομικού τουρισμού των νησιών του Ιονίου Πελάγους διοργανώνει αφιέρωμα στην επτανησιακή γαστρονομία στις 12 Μαρτίου 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 17:30 στο αμφιθέατρο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Λεωφ. Κύπρου 68, Αργυρούπολη) με θέμα «Η Επτανησιακή κουζίνα, οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα» - Γαστρονομική & Πολιτιστική Περιήγηση.

Η εκδήλωση αποτελεί την αρχή από μια σειρά εκδηλώσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στους Δήμους της Αθήνας και του Πειραιά ύστερα από πρόταση του Δ/ντή Επτανησιακής Γαστρονομίας της Ε.Ε.Ε.  και
βραβευμένου Chef European 2015 κου Κων/νου Μουζάκη.

 

 

   

Σελίδα 6 από 34