gototopgototop
Wednesday 16 October 2019
 

O Πέτρος Μήτσου είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ε.Ε.Ε.

There are no translations available. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, καλωσορ...

Έναρξη εργασιών για την αξιοποίηση και προστασία της μνημειακής ελιάς στη Στρογγυλή Κέρκυρας

There are no translations available.Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στην Κέρκυρ...

Ανάδειξη και Αξιοποίηση Μνημειακών Δέντρων Επτανήσων στην Στρογγυλή Κέρκυρας

There are no translations available.   Το Δ.Σ. της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας ύστερα από τα απ...

Συμμετοχή της ΕΕΕ στις εκδηλώσεις της 155ης επετείου της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

There are no translations available. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Σ...

155η επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

There are no translations available. Στις 21 Μαΐου 1864 τα Επτάνησα πέρασαν οριστικά στην ελληνική ...

  • Banner

Πάστα Φρόλα Κέκρυρα

 
There are no translations available.

ΠΑΣΤΑ – ΦΡΟΛΑ (Κέρκυρα)

από την Αρετή Μποβιάτση
Υλικά
1 φλυτζάνι βούτυρο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
3 αυγά – τα ασπράδια μαρέγκα
½ κουταλάκι μπεϊκιν – λίγη σόδα
Ξύσμα πορτοκαλιού
3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βάζο μαρμελάδα
Ετοιμασία
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη
Ρίχνουμε ένα – ένα τα κροκάδια και το ξύσμα
Αναμιγνύουμε το μπεϊκιν με την σόδα και το αλεύρι
Τα προσθέτουμε στο μείγμα εναλλάξ με την μαρέγκα
Ζυμώνουμε ελαφρά
Στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης σε ταψί και πλάθουμε κορδόνι γύρω του
Απλώνουμε την μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε κορδόνια για να στολίσουμε την επιφάνεια
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς έως ότου ρόδίσει ελαφρά η ζύμη