gototopgototop
Wednesday 16 October 2019
 

O Πέτρος Μήτσου είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ε.Ε.Ε.

There are no translations available. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, καλωσορ...

Έναρξη εργασιών για την αξιοποίηση και προστασία της μνημειακής ελιάς στη Στρογγυλή Κέρκυρας

There are no translations available.Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στην Κέρκυρ...

Ανάδειξη και Αξιοποίηση Μνημειακών Δέντρων Επτανήσων στην Στρογγυλή Κέρκυρας

There are no translations available.   Το Δ.Σ. της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας ύστερα από τα απ...

Συμμετοχή της ΕΕΕ στις εκδηλώσεις της 155ης επετείου της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

There are no translations available. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Σ...

155η επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

There are no translations available. Στις 21 Μαΐου 1864 τα Επτάνησα πέρασαν οριστικά στην ελληνική ...

  • Banner

Πορτοκαλοσαλάτα Κέρκυρας

 
There are no translations available.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΣΑΛΑΤΑ (Κέρκυρα)

(από κα Ελένη Κονοφάου)

Υλικά για μια σαλατιέρα

4-5 μεγάλα πορτοκάλια ζουμερά

1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

1 φλιτ. Τσαγιού ελαιόλαδο

Χυμό από 1 λεμόνι

Αλάτι, κοκκινοπίπερο

Ετοιμασία

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια από του φλούδι τους κόβοντάς τα βαθιά να φανεί η σάρκα τους. Μετά τα κόβουμε σε κύβους. Τα βάζουμε σε μπολ. Σκορπάμε από πάνω τις ροδέλες του κρεμμυδιού. Τα περιχύνουμε με λεμόνι και λάδι και με μπόλικο αλάτι και κοκκινοπίπερο. Απλή πλην πεντανόστιμη.

Στη Κέρκυρα καλλιεργείται πολύ το πορτοκάλι. Ένας από τους Άγγλους διοικητές της επί Αγγλοκρατείας έφερε την πορτοκαλλιέργεια στην Κέρκυρα. Σε αυτόν οφείλεται και η ομώνυμη ποικιλία πορτοκαλιών Μέρλιν. Οι Κερκυραίοι την εποχή εκείνη το χρησιμοποίησαν ακόμα και στις σαλάτες τους.

Έτσι λοιπόν προέκυψε τούτη η πεντανόστιμη πορτοκαλοσαλάτα που σερβίρεται μαζί με κρεμμύδι και μπόλικη πάπρικα σε σκόνη.