gototopgototop
Wednesday 16 October 2019
 

O Πέτρος Μήτσου είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ε.Ε.Ε.

There are no translations available. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, καλωσορ...

Έναρξη εργασιών για την αξιοποίηση και προστασία της μνημειακής ελιάς στη Στρογγυλή Κέρκυρας

There are no translations available.Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στην Κέρκυρ...

Ανάδειξη και Αξιοποίηση Μνημειακών Δέντρων Επτανήσων στην Στρογγυλή Κέρκυρας

There are no translations available.   Το Δ.Σ. της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας ύστερα από τα απ...

Συμμετοχή της ΕΕΕ στις εκδηλώσεις της 155ης επετείου της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

There are no translations available. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Σ...

155η επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

There are no translations available. Στις 21 Μαΐου 1864 τα Επτάνησα πέρασαν οριστικά στην ελληνική ...

  • Banner

Τζαλέτια Κέρκυρας

 
There are no translations available.

 

ΤΖΑΛΕΤΙΑ (Κέρκυρα)

( από κα Λαμπρινή Παναγιωτοπούλου )

Υλικά

750 γρ.καλαμποκάλευρο

250 γρ. αλεύρι μαλακό

Μαγιά & αλάτι

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Σταφίδες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά να γίνουν χυλός,αφήνουμε να φουσκώσει ,ζεσταίνουμε ελαιόλαδο,ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα,αφήνουμε να ψηθούν και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με άχνη & κανέλα

Συνοδεύουμε με κουμ-κουατ γλασέ ή κυδώνι μουσκεμένο σε τσίπουρο

Η ονομασία προήλθε από το κίτρινο χρώμα του γλυκού (giallo)

Φτιάχνεται στις ονομαστικές εορτές και την παραμονή της γιορτής του Αγ.Σπυρίδωνα