gototopgototop
Sunday 11 December 2016
 

Θησαυροί των Επτανήσων - Καρσάνικο κέντημα και βελονιά - Πρόγραμμα εκδηλώσεων

There are no translations available.  Θησαυροί των Επτανήσων Καρσάνικο κέντημα και βελονιά &...

Θησαυροί των Επτανήσων

There are no translations available.    Αθήνα 18 Νοεμβρίου 2016     ΔΕΛΤΙΟ ...

Φωτογραφικό υλικό από την μουσικοθεατρική παράσταση «Το πιο όμορφο τανγκό»

There are no translations available.  Φωτογραφικό υλικό από την μουσικοθεατρική παράσταση &...

"Το πιο όμορφο τανγκό" - Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της Ε.Ε.Ε

There are no translations available.  Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας...

Παρουσίαση Ιονίου Βιβλιοθήκης Ε.Ε.Ε: "Τα Πνευματικά Επτάνησα την εποχή της ένωσης"

There are no translations available.  Αθήνα 1 Οκτωβρίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ &q...

Λαδοκούλουρα Λευκάδας

 
There are no translations available.

 

ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ (Λευκάδα)

Μαλακά και αφράτα κουλούρια που μοσχοβολάνε!!!
Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κρασοπότηρο ζάχαρη
1 ποήρι ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι ούζο
1/2 κ.σ. κανέλλα
1/2 κ.σ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μάραθο τριμμένο (ξερό) ή γλυκάνισο
νερό όσο τραβήξει


Οδηγίες

1. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί σε λεκάνη εκτός από το νερό.
2. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να ξεκολάει η ζύμη απ' τα χέρια. Αφήνουμε καμιά ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
3. Πλάθουμε τα κουλούρια στο κλασικό μακρόστενο σχήμα λαδόνοντας που και που τα χέρια, τα τοποθετούμε σε λαδομένο ταψί και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα να φουσκώσουν (αν τα φτιάξουμε το βράδυ)
4. Τα ψήνουμε το πρωί σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο να πάρουν καφέ χρώμα (αλλιώς αν τα φτιάξουμε τη μέρα αφήστε τα 4-5 ώρες και μετά ψήστε τα. Εγώ τα άφησα στο μπολ σκεπασμένα πάνω στο καλοριφέρ και έγιναν 3πλάσια και αφρός!!)

Λίγα μυστικά ακόμα

Βγαίνουν αρκετά κουλούρια και μεγάλα,φουσκωτά! Οπότε προσέξτε να τα πλάσετε λεπτά και μακρυά για να μην βγούν σαν φρατζολάκια!! καλή επιτυχία!!!!!!!