gototopgototop
Tuesday 7 July 2015
 

Ένωση Επτανησίων Ελλάδας - Αφιέρωμα στην Κέρκυρα στην εκπομπή "Σπίτι μου, σπιτάκι μου"

There are no translations available.  Κυριακή 7 Ιουνίου στην εκπομπή  "Σπίτι μου, σπ...

Δελτίο Τύπου - Αφιέρωμα στην Κέρκυρα από την τηλεόραση του Alpha

There are no translations available.  Αθήνα 3/6/2015     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Τη...

Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

There are no translations available.             

«Tango el Greco» - Σάββατο 14/3/2015 - Αργοστόλι Κεφαλονιάς

There are no translations available.  Αθήνα 4/3/2015     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Η ...

Λαδοκούλουρα Λευκάδας

 
There are no translations available.

 

ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ (Λευκάδα)

Μαλακά και αφράτα κουλούρια που μοσχοβολάνε!!!
Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κρασοπότηρο ζάχαρη
1 ποήρι ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι ούζο
1/2 κ.σ. κανέλλα
1/2 κ.σ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μάραθο τριμμένο (ξερό) ή γλυκάνισο
νερό όσο τραβήξει


Οδηγίες

1. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί σε λεκάνη εκτός από το νερό.
2. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να ξεκολάει η ζύμη απ' τα χέρια. Αφήνουμε καμιά ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
3. Πλάθουμε τα κουλούρια στο κλασικό μακρόστενο σχήμα λαδόνοντας που και που τα χέρια, τα τοποθετούμε σε λαδομένο ταψί και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα να φουσκώσουν (αν τα φτιάξουμε το βράδυ)
4. Τα ψήνουμε το πρωί σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο να πάρουν καφέ χρώμα (αλλιώς αν τα φτιάξουμε τη μέρα αφήστε τα 4-5 ώρες και μετά ψήστε τα. Εγώ τα άφησα στο μπολ σκεπασμένα πάνω στο καλοριφέρ και έγιναν 3πλάσια και αφρός!!)

Λίγα μυστικά ακόμα

Βγαίνουν αρκετά κουλούρια και μεγάλα,φουσκωτά! Οπότε προσέξτε να τα πλάσετε λεπτά και μακρυά για να μην βγούν σαν φρατζολάκια!! καλή επιτυχία!!!!!!!