gototopgototop
Wednesday 10 February 2016
 

Δελτίο Τύπου - Φεστιβάλ Εθελοντισμού & Πολιτισμού χωρίς σύνορα – Hilton 2016

There are no translations available.  Αθήνα 11/1/2016     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Π...

Δελτίο Τύπου - Δράση Κοινωνικής Αλληλεγγύης

There are no translations available.  Αθήνα 8/1/2016     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το...

Δελτίο Τύπου - «Φεστιβάλ Εθελοντισμού & Πολιτισμού Χωρίς Σύνορα» - 2016

There are no translations available.  Αθήνα,  4  Ιανουαρίου 2016     ΔΕ...

Χρόνια Πολλά!

There are no translations available.         

Ειδικοί αναμνηστικοί φάκελοι 3ης βράβευσης

There are no translations available.  Οι ειδικοί αναμνηστικοί φάκελοι από την 3η Βράβευση Δια...

Λαδοκούλουρα Λευκάδας

 
There are no translations available.

 

ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ (Λευκάδα)

Μαλακά και αφράτα κουλούρια που μοσχοβολάνε!!!
Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κρασοπότηρο ζάχαρη
1 ποήρι ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι ούζο
1/2 κ.σ. κανέλλα
1/2 κ.σ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μάραθο τριμμένο (ξερό) ή γλυκάνισο
νερό όσο τραβήξει


Οδηγίες

1. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί σε λεκάνη εκτός από το νερό.
2. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να ξεκολάει η ζύμη απ' τα χέρια. Αφήνουμε καμιά ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
3. Πλάθουμε τα κουλούρια στο κλασικό μακρόστενο σχήμα λαδόνοντας που και που τα χέρια, τα τοποθετούμε σε λαδομένο ταψί και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα να φουσκώσουν (αν τα φτιάξουμε το βράδυ)
4. Τα ψήνουμε το πρωί σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο να πάρουν καφέ χρώμα (αλλιώς αν τα φτιάξουμε τη μέρα αφήστε τα 4-5 ώρες και μετά ψήστε τα. Εγώ τα άφησα στο μπολ σκεπασμένα πάνω στο καλοριφέρ και έγιναν 3πλάσια και αφρός!!)

Λίγα μυστικά ακόμα

Βγαίνουν αρκετά κουλούρια και μεγάλα,φουσκωτά! Οπότε προσέξτε να τα πλάσετε λεπτά και μακρυά για να μην βγούν σαν φρατζολάκια!! καλή επιτυχία!!!!!!!