gototopgototop
Thursday 3 September 2015
 

Tango el Greco - Επτάστερη Αγάπη

There are no translations available.     «Tango El Greco» - Επτάστερη...

Δελτίο Τύπου «Tango El Greco» - Επτάστερη αγάπη

There are no translations available.  Αθήνα 28/8/2015     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Η...

Το "Tango el Greco" στις Γιορτές Λόγου και Τέχνης

There are no translations available.  Το "Tango el Greco" στις Γιορτές Λόγου και Τέχ...

Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

There are no translations available.    Αθήνα 20/7/2015     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ &...

Ένωση Επτανησίων Ελλάδας - Αφιέρωμα στην Κέρκυρα στην εκπομπή "Σπίτι μου, σπιτάκι μου"

There are no translations available.  Κυριακή 7 Ιουνίου στην εκπομπή  "Σπίτι μου, σπ...

Λαδοκούλουρα Λευκάδας

 
There are no translations available.

 

ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ (Λευκάδα)

Μαλακά και αφράτα κουλούρια που μοσχοβολάνε!!!
Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κρασοπότηρο ζάχαρη
1 ποήρι ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι ούζο
1/2 κ.σ. κανέλλα
1/2 κ.σ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μάραθο τριμμένο (ξερό) ή γλυκάνισο
νερό όσο τραβήξει


Οδηγίες

1. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί σε λεκάνη εκτός από το νερό.
2. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να ξεκολάει η ζύμη απ' τα χέρια. Αφήνουμε καμιά ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
3. Πλάθουμε τα κουλούρια στο κλασικό μακρόστενο σχήμα λαδόνοντας που και που τα χέρια, τα τοποθετούμε σε λαδομένο ταψί και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα να φουσκώσουν (αν τα φτιάξουμε το βράδυ)
4. Τα ψήνουμε το πρωί σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο να πάρουν καφέ χρώμα (αλλιώς αν τα φτιάξουμε τη μέρα αφήστε τα 4-5 ώρες και μετά ψήστε τα. Εγώ τα άφησα στο μπολ σκεπασμένα πάνω στο καλοριφέρ και έγιναν 3πλάσια και αφρός!!)

Λίγα μυστικά ακόμα

Βγαίνουν αρκετά κουλούρια και μεγάλα,φουσκωτά! Οπότε προσέξτε να τα πλάσετε λεπτά και μακρυά για να μην βγούν σαν φρατζολάκια!! καλή επιτυχία!!!!!!!