gototopgototop
Saturday 7 May 2016
 

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

There are no translations available.     

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Στης Πλάκας τις ανηφοριές»

There are no translations available.  Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας παρουσιάζει τη μουσικοθεατρικ...

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

There are no translations available.  Αθήνα 7/4/2016     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το...

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας στα Κύθηρα - ετήσια επαναληπτική τακτική Γεν. Συνέλευση

There are no translations available.  Αθήνα 28/3/2016     ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ &nb...

Συνέντευξη της Προέδρου της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, Ελένης Κονοφάου, στην τηλεόραση του Epta Tv

There are no translations available.    Η Πρόεδρος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, κ.Ελέν...

Λαδοκούλουρα Λευκάδας

 
There are no translations available.

 

ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ (Λευκάδα)

Μαλακά και αφράτα κουλούρια που μοσχοβολάνε!!!
Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κρασοπότηρο ζάχαρη
1 ποήρι ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι ούζο
1/2 κ.σ. κανέλλα
1/2 κ.σ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μάραθο τριμμένο (ξερό) ή γλυκάνισο
νερό όσο τραβήξει


Οδηγίες

1. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί σε λεκάνη εκτός από το νερό.
2. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να ξεκολάει η ζύμη απ' τα χέρια. Αφήνουμε καμιά ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
3. Πλάθουμε τα κουλούρια στο κλασικό μακρόστενο σχήμα λαδόνοντας που και που τα χέρια, τα τοποθετούμε σε λαδομένο ταψί και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα να φουσκώσουν (αν τα φτιάξουμε το βράδυ)
4. Τα ψήνουμε το πρωί σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο να πάρουν καφέ χρώμα (αλλιώς αν τα φτιάξουμε τη μέρα αφήστε τα 4-5 ώρες και μετά ψήστε τα. Εγώ τα άφησα στο μπολ σκεπασμένα πάνω στο καλοριφέρ και έγιναν 3πλάσια και αφρός!!)

Λίγα μυστικά ακόμα

Βγαίνουν αρκετά κουλούρια και μεγάλα,φουσκωτά! Οπότε προσέξτε να τα πλάσετε λεπτά και μακρυά για να μην βγούν σαν φρατζολάκια!! καλή επιτυχία!!!!!!!