gototopgototop
Wednesday 28 September 2016
 

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ - "ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΤΑΝΓΚΟ"

There are no translations available.  Το πιο όμορφο τανγκό από τον Σουγιούλ στον Γούναρη &...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ

There are no translations available.      Αθήνα: 26/08/2016    Αριθμ....

Καλοκαιρινή περιοδεία 2016

There are no translations available.  Αθήνα 27/7/2016     ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ &nb...

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Στης Πλάκας τις ανηφοριές» ταξιδεύει στην Ελλάδα

There are no translations available.  Αθήνα 11/7/2016     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Τ...

Καλοκαιρινή περιοδεία της μουσικοθεατρικής παράστασης "Στης Πλάκας τις ανηφοριές"

There are no translations available.    Καλοκαιρινή περιοδεία της μουσικοθεατρικής παράσ...

Λαδοκούλουρα Λευκάδας

 
There are no translations available.

 

ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ (Λευκάδα)

Μαλακά και αφράτα κουλούρια που μοσχοβολάνε!!!
Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κρασοπότηρο ζάχαρη
1 ποήρι ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι ούζο
1/2 κ.σ. κανέλλα
1/2 κ.σ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μάραθο τριμμένο (ξερό) ή γλυκάνισο
νερό όσο τραβήξει


Οδηγίες

1. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί σε λεκάνη εκτός από το νερό.
2. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να ξεκολάει η ζύμη απ' τα χέρια. Αφήνουμε καμιά ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
3. Πλάθουμε τα κουλούρια στο κλασικό μακρόστενο σχήμα λαδόνοντας που και που τα χέρια, τα τοποθετούμε σε λαδομένο ταψί και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα να φουσκώσουν (αν τα φτιάξουμε το βράδυ)
4. Τα ψήνουμε το πρωί σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο να πάρουν καφέ χρώμα (αλλιώς αν τα φτιάξουμε τη μέρα αφήστε τα 4-5 ώρες και μετά ψήστε τα. Εγώ τα άφησα στο μπολ σκεπασμένα πάνω στο καλοριφέρ και έγιναν 3πλάσια και αφρός!!)

Λίγα μυστικά ακόμα

Βγαίνουν αρκετά κουλούρια και μεγάλα,φουσκωτά! Οπότε προσέξτε να τα πλάσετε λεπτά και μακρυά για να μην βγούν σαν φρατζολάκια!! καλή επιτυχία!!!!!!!