gototopgototop
Tuesday 17 September 2019
 

Έναρξη εργασιών για την αξιοποίηση και προστασία της μνημειακής ελιάς στη Στρογγυλή Κέρκυρας

There are no translations available.Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στην Κέρκυρ...

Ανάδειξη και Αξιοποίηση Μνημειακών Δέντρων Επτανήσων στην Στρογγυλή Κέρκυρας

There are no translations available.   Το Δ.Σ. της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας ύστερα από τα απ...

Συμμετοχή της ΕΕΕ στις εκδηλώσεις της 155ης επετείου της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

There are no translations available. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Σ...

155η επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

There are no translations available. Στις 21 Μαΐου 1864 τα Επτάνησα πέρασαν οριστικά στην ελληνική ...

Ευχές για το Πάσχα

There are no translations available. 

  • Banner

Αλιάδα με Μπακαλιάρο Κεφαλονιάς

 
There are no translations available.

ΑΛΙΑΔΑ ΜΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

 

ΑΛΙΑΔΑ (σκορδαλιά)
Από την κυρία Μερόπη Αννίνου

Υλικά:
4 μεγάλες πατάτες
4 κεφάλια σκόρδο (η λιγώτερα η παραπάνω ανάλογα πόσο καυτερή την θέλουμε)
χυμό από 3 μέτρια λεμόνια
νερό ζεστό από βραστό μπακαλιάρο
αλάτι, πιπέρι προαιρετικά
λάδι όσο θέλετε (μισό ποτηράκι ελαιόλαδο συνήθως)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τέσσερις παλιές πατάτες καλά με μπόλικο νερό. Αν έχουμε, χρησιμοποιούμε την καυκιά με το γουδοχέρι το ξύλινο για να λιώσουμε τις πατάτες μια-μια. Πρέπει να χτυπηθουν μέχρι να αφήνουν μια κλωστή όταν τις σηκώνεις με το γουδοχέρι πολύ καλά.Τις τοποθετούμε λιωμένες σε μεγάλο μπολ φαγητού. Λιώνουμε το σκόρδο στο γουδί του, κοπανίζοντάς το (χωρίς το φύτρο) μαζί με 2 κουταλάκια αλάτι και λάδι. Προσθέτουμε στις λιωμένες πατάτες το σκόρδο, το λεμόνι και το χλιαρό νερό, προσθέτουμε και το λάδι και αναμειγνύουμε με μια κουτάλα καλά να γίνει το μείγμα ομοιογενές.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ
Καλύτερος είναι ο μπακαλιάρος φύλλο όχι το φιλέτο που είναι πιό άνοστο.


Υλικά:
Ένα φύλλο μπακαλιάρος
Αλεύρι για τηγάνι
Μπύρα για το κουρκούτι
Αλάτι ελάχιστο για το κουρκούτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο και τον κόβουμε σε μερίδες, μετά τον ξαρμυρίζουμε από την προηγούμενη μέρα σε νερό σε μια λεκάνη, αλλάζοντας συχνά το νερό. Φτιάχνουμε το κουρκούτι με αλεύρι, μπύρα κι αλατοπίπερο μέχρι να γίνει αρκετά ρευστό.

Βουτάμε ένα - ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Η αλιάδα συνοδεύεται με βραστά χόρτα, όπως σέσκλα ή βλύτ(ρ)α ή πατζάρια.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Προσωπικά δεν βάζω λάδι μέσα στην αλιάδα αλλά στο πιάτο κατά το σερβίρισμα, έτσι γίνεται ελαφρότερη.
Ακόμη, όσο πιο πολύ λεμόνι της προσθέσεις, δεν σε πειράζει το σκόρδο!!!