gototopgototop
Sunday 19 May 2019
 

Ευχές για το Πάσχα

There are no translations available. 

Ολοκληρώθηκε η 4η Βράβευση Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα

There are no translations available.Με λαμπρότητα, συγκίνηση και υπερηφάνεια πραγματοποιήθηκε την Κυ...

9η τακτική Γεν. Συνέλευση μελών Ε.Ε.Ε.

There are no translations available.  Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. σύμφωνα με όσα ορίζονται από το άρθρο...

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας στη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στο Σύνταγμα

There are no translations available.   Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ συμμετέχει στη μαθητική παρ...

4η Βράβευση Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα

There are no translations available. Αθήνα 18/03/2019   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Το Δ.Σ...

  • Banner

Μπουρδέτο Παξών

 
There are no translations available.

 Μπουρδέτο Παξών

 

Υλικά:
1/2 κιλό ψάρι κέφαλο
αλάτι
1/2 κιλό κρεμμύδια
1 κούπα λάδι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας διαλυμένο σ ένα ποτήρι νερό
2 κουταλάκια γλυκιά πάπρικα
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε, πλένετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με αλάτι.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο μισό λάδι για 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν, στη συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο, τον διαλυμένο πελτέ και την πάπρικα και σιγοβράζετε για μισή ώρα.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε άλλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα μικρά κρεμμυδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια, το ψάρι, τον πελτέ, τις πατάτες και τη δάφνη και σιγοβράζετε για 20 λεπτά ακόμα.
Πασπαλίζετε με πιπέρι και μαϊντανό και σερβίρετε.