gototopgototop
Sunday 19 May 2019
 

Ευχές για το Πάσχα

There are no translations available. 

Ολοκληρώθηκε η 4η Βράβευση Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα

There are no translations available.Με λαμπρότητα, συγκίνηση και υπερηφάνεια πραγματοποιήθηκε την Κυ...

9η τακτική Γεν. Συνέλευση μελών Ε.Ε.Ε.

There are no translations available.  Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. σύμφωνα με όσα ορίζονται από το άρθρο...

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας στη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στο Σύνταγμα

There are no translations available.   Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ συμμετέχει στη μαθητική παρ...

4η Βράβευση Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα

There are no translations available. Αθήνα 18/03/2019   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Το Δ.Σ...

  • Banner

Σέλινο του κηπουρού - Έκτορας Μποτρίνι

 
There are no translations available.

 

 

Σέλινο του κηπουρού - Έκτορας Μποτρίνι
 

 

 


Υλικά
•    360 γρ. σέλινο (μακαρόνια)
•    1 μελιτζάνα
•    1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
•    1 πιπεριά πράσινη
•    1 πιπεριά κίτρινη
•    2 μεσαία κολοκύθια
•    2 μέτρια καρότα
•    1 πράσο
•    200 γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση
•    1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
•    1 πεπεροντσίνο
•    1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
•    φρέσκα φύλλα βασιλικού
•    100 γρ. ελαιόλαδο
•    αλάτι
•    πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τη μελιτζάνα, την κόβουμε σε τετραγωνάκια, την αλατίζουμε και την ξεπλένουμε. Στη συνέχεια παίρνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά (τις πιπεριές, τα κολοκύθια, τα καρότα και το πράσο) και τα κόβουμε julien. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τα βάζουμε στην άκρη και σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το πεπεροντσίνο και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα τοματίνια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ύστερα βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 2 μείγματα μαζί και ανακατεύουμε καλά. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Προσθέτουμε το βασιλικό και ανακατεύουμε καλά να δέσουν όλα μαζί. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.