gototopgototop
Monday 21 October 2019
 

O Πέτρος Μήτσου είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ε.Ε.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, καλωσορίζει τον κύριο Πέτρο Μήτσου στη θέση...

Έναρξη εργασιών για την αξιοποίηση και προστασία της μνημειακής ελιάς στη Στρογγυλή Κέρκυρας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στην Κέρκυρα, με αφορμή την ανάδειξη του υπεραι...

Ανάδειξη και Αξιοποίηση Μνημειακών Δέντρων Επτανήσων στην Στρογγυλή Κέρκυρας

  Το Δ.Σ. της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας ύστερα από τα αποτελέσματα της επιστημονικής μεθόδου...

Συμμετοχή της ΕΕΕ στις εκδηλώσεις της 155ης επετείου της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ...

155η επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Στις 21 Μαΐου 1864 τα Επτάνησα πέρασαν οριστικά στην ελληνική κυριαρχία μετά την υπογραφή της συνθ...

  • Διαφήμιση

Δελτίο Τύπου και Φωτογραφικό Υλικό από την Γενική Τακτική Συνέλευση

 

Aθήνα 1η Ιουνίου 2011ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Με απόλυτη επιτυχία, παρουσία του πρώην Δημάρχου Ιθάκης κ.Σπύρου Αρσένη, του Αντιδημάρχου Κυθήρων κ.Μιχάλη Πρωτοψάλτη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μοσχάτου κ.Αθανασίου Ντερέκα, του Προέδρου του Δήμου Αγίας Παρασκευής κ.Ιωάννη Βουτσινά, του Πρoέδρου της Ένωσης Ζακυνθίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» κ.Δ.Κονιτόπουλου, της Προέδρου  Ιθακήσιων Αθήνας κ. Α.Γρηγορίου, της Προέδρου του Συλλόγου Επτανησίων Αγίας Παρασκευής κ.Στέλλας Σαρακίνη - Μεντζελοπούλου, του Αντιπροέδρου του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών κ.Ιωάννη Ζερβού, του συγγραφέα Γιώργου Καπράνου, της Λαογράφου Δώρας Πηγή, του δημοσιογράφου Μανώλη Καλλίγερου, του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, σπουδαστών κ.α., πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου 2011 στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, η 1η τακτική Γ.Σ. της  αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας με νομική μορφή και την επωνυμία ''ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ''.

 

Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν η πολυπληθής παρουσία καλλιτεχνών, δημοσιογράφων και μελών της Ε.Ε.Ε. Χαιρετισμούς έστειλαν η Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κα.Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς, κ.Αλέξανδρος Παρίσης, ο Δήμαρχος Παξών κ.Σπύρος Μπογδάνος κ.α. Παρά τη συγκέντρωση του συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα και ώρα στην Πλατεία Συντάγματος, αυτό δεν εμπόδισε τα πολλά άτομα που επιθυμούσαν να παραστούν και δημιουργήθηκε στην αίθουσα το αδιαχώρητο.

Την 1η τακτική Γ.Σ., άνοιξε η Πρόεδρος της ''ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ'', κ.Ελένη Κονοφάου, όπου στον χαιρετισμό της επισήμανε τους σκοπούς της ΕΝΩΣΗΣ, με βασικούς άξονες δράσης την ανάγκη για συντονισμένη προβολή και προώθηση του επτανησιακού πολιτισμού, μέσα από την τέχνη, την ιστορία, την γαστρονομία, τα προϊόντα και τον τουρισμό, τόσο σε επίπεδο νησιών, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα και Διεθνώς.
  Στο πρώτο μέρος της Γ.Σ., βραβεύτηκαν άτομα τα οποία με την μεγάλη προσφορά τους στις τέχνες, τις επιστήμες και τα γράμματα, τίμησαν το ανυπέρβλητο επτανησιακό πνεύμα. Απονεμήθηκε ειδικός αναμνηστικός φάκελος με προσωπικό γραμματόσημο και πλεξιγκλάς όπου απεικονίζεται το προσωπικό γραμματόσημο του κάθε βραβευμένου από τα ΕΛΤΑ, καθώς επίσης και αναμνηστικός πάπυρος, με αναπαράσταση της Ιονίου Βουλής.


Τιμήθηκαν με αλφαβητική σειρά οι:
Ελευθερία Αρβανιτάκη - τραγουδίστρια (Παξοί), Νάνος Βαλαωρίτης – ποιητής, συγγραφέας, πανεπιστημιακός (Λευκάδα), Μαρία Βασιλάκου - Αντιδήμαρχος Βιέννης (Ζάκυνθος), Σαβίνα Γιαννάτου - τραγουδίστρια (Κεφαλονιά), Διονύσης Γραμμένος – μουσικός, σολίστας (Κέρκυρα),Φωτεινή Δάρρα – ηθοποιός, τραγουδίστρια (Ζάκυνθος), Τόνια Καζιάνη - ηθοποιός (Κέρκυρα), Βασίλης Καϊλας -  ηθοποιός (Κύθηρα), Μιχάλης Μπουρμπούλης – ποιητής, στιχουργός (Ιθάκη), Νίκος Πετρόχειλος - Καθηγητής Πανεπιστημίου, συγγραφέας (Κύθηρα), Γιάννης Σπάθας - μουσικός , κιθαρίστας (Παξοί), Μάκης Τσέλιος - σχεδιαστής μόδας (Ιθάκη), Δημήτρης Τυπάλδος – μαέστρος, μουσικός (Κεφαλονιά), Ελεονώρα Φιώρου - φωτογράφος-σκηνοθέτις (Λευκάδα), Γιώργος Μηλιώτης (George Miller) - σκηνοθέτης ,παραγωγός (Κύθηρα)
και με ειδικό βραβείο, η  κ.Χρύσα Τζαγκαρουλάκη, δρ.Νεοελληνικής  Ιστορίας, η οποία τίμησε με τις ιστορικές μελέτες της, και το συγγραφικό της έργο, τα Επτάνησα.


 Η παρουσίαση της βράβευσης, έγινε από τον εκπρόσωπο της επιτροπής τύπου κ. Άγγελο Γραμμένο.
Μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα, έγινε η παρουσίαση της επίσημης ιστοσελίδας της εταιρίας, από τον Αντιπρόεδρο κ.Σπύρο Κούρτη, μέσα από την οποία ο επισκέπτης μπορεί να αντλήσει πολλές πληροφορίες, για την Ιστορία, τον Πολιτισμό, την τέχνη κ.α. των νησιών του Ιονίου.


Κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους της 1ης τακτικής Γ.Σ., έγινε παρουσίαση του καινοτομικού προγράμματος ζωντανής συνδιάσκεψης (live meeting), το οποίο δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της εταιρίας να συμμετέχουν στα Δ.Σ. από απόσταση, με δικαίωμα ψήφου και απευθείας ενημέρωση για τα θέματα της ημερησίας διάταξης και των συζητήσεων των Γ.Σ., προκειμένου να διευκολύνει τη μεταξύ τους επικοινωνία.
  Η 1η τακτική Γ.Σ. έκλεισε με συζήτηση και ψηφοφορία του Εσωτερικού Κανονισμού, από τα μέλη της εταιρίας και την απόφαση για προσπάθεια πραγματοποίησης του επόμενου Δ.Σ., σε ένα από τα νησιά του Ιονίου Πελάγους.
  Ειδικός αναμνηστικός φάκελος των ΕΛΤΑ, διατέθηκε δωρεάν, στα μέλη της εταιρίας που παραβρέθηκαν κατά την 1η τακτική Γ.Σ., η οποία άφησε σ' όλους όσους παραβρέθηκαν την εντύπωση μιας σοβαρής, πρωτοποριακής και ολοκληρωμένης δουλειάς με πολύ θετικές κριτικές.


Την 1η τακτική Γ.Σ., στήριξαν με την ευγενική στους χορηγία οι:

ΕΚΔΟΣΕΙΣ  ΚΟΝΙΔΑΡΗ

 

ECONOMICA ΚΥΘΗΡΩΝ  ΕΕ
Εταιρία Χρηματοοικονομικών &Λογιστικών Υπηρεσιών

 

ECONOMICA
Εταιρία Χρηματοοικονομικών &Λογιστικών Υπηρεσιών

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ  ΖΑΘΕΟΝ ΠΥΡ

 

COMPUCOMM EE
Υπηρεσίες Συμβουλών Διαδικτύου

          Η πρόεδρος                                                     Η Επιτροπή Τύπου
                                                                       
                                                                                 Σπύρος Κούρτης
      Ελένη Κονοφάου                                                   Μαρία Γραμματικού
                                                                                 Άγγελος Γραμμένος


                                                                           

                                                                                 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: