Λυκούρεση Αθηνά

 

 

Από το  1989 έως το 1995 ήμουν ιδιοκτήτρια Γκαλερί «ΑΘΗΝΑ ΛΥΚΟΥΡΕΣΗ».

Έχω στο δυναμικό μου  17 ατομικές εκθέσεις κι έχω λάβει μέρος σε πολλές  ομαδικές εκθέσεις.    

Επίσης, έχω  κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές και αρθρογραφούσα, για την τοπική Παράδοση και τον Πολιτισμό στον τοπικό Ρ/Σ ΣΚΑΪ 90,2 και στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΨΗ».  
Έχω κάνει Λαογραφική έρευνα,  αφήγηση και καλλιτεχνική  επιμέλεια στην παραγωγή DVD, με τίτλο: «Σεργιάνι στην Ζάκυνθο» και «Θρησκευτική Ζάκυνθος».

Υπήρξα Εκπαιδεύτρια στα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Ζακύνθου και μέλος  της Πολιτιστικής Επιτροπής Δήμου Λαγανά καθώς και μέλος της Πολιτιστικής Επιτροπής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης  Ζακύνθου. Επίσης, ήμουν Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της πολιτιστικής εταιρείας  «ΖΑΚΥΝΘΙΑ».

Έχω λάβει  τιμητική διάκριση για την προσφορά μου στο Ζακυνθινό Πολιτισμό, από την Ένωση  Ζακυνθίων «Άγιος Διονύσιος» κι επίσης, τιμητική διάκριση για το λαογραφικό μου έργο, από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ζακύνθου.

Έχω τιμηθεί επίσης, από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων .Ενώ έλαβα, τιμητικό έπαινο στο Α΄ και Β΄Φεστιβάλ της UNESCO Ζακύνθου, Κεφαλλήνιας, Ιθάκης, Έπαινος για  την  προσφορά μου στην τέχνη.  Επίσης, στο ΙΒ’ Πανιόνιο Συνέδριο ,έλαβα Έπαινο ευχαριστιών για συμμετοχή με έργα μου.

Πίνακές μου έχουν αποτελέσει εξώφυλλο αρκετών βιβλίων, ενώ έργα υπάρχουν σε δημόσιους χώρους και ιδιωτικές συλλογές.

Από το 2023 εκτελώ χρέη Καλλιτεχνικής Συμβούλου στην Ένωση Επτανησίων Ελλάδας.