Μπριανόπιτα Λευκάδας

 

 

ΜΠΡΙΑΝΟΠΙΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


Υλικά:
1 ποτήρι του κρασιού ρύζι
3-4 κολοκυθάκια
200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
1 μικρό κρεμμύδι
1 ποτήρι νερού λάδι
½ ποτήρι γάλα
αλάτι πιπέρι ρίγανη
6 λεπτά φύλλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τα αφήνουμε για 2 ώρες να στραγγίσουν. Τα ανακατεύουμε σε μία λεκάνη με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε ένα φύλλο. Το λαδώνουμε. Απλώνουμε άλλο φύλλο και απλώνουμε τη μισή γέμιση από πάνω, Βάζουμε ένα ακόμη φύλλο και την υπόλοιπη γέμιση. Στο τέλος βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα λαδώσουμε το καθένα ξεχωριστά. Ραντίζουμε το τελευταίο φύλλο με λίγο νερό και ψήνουμε για μία ώρα σε μέτριο φούρνο.