Παλαμίδι στο κεραμίδι Λευκάδας

 

 

ΠΑΛΑΜΙΔΙ ΣΤΟ ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Υλικά:
1 μεγάλο παλαμίδι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανή
1 φλιτζάνι λάδι
2 λεμόνια (το ζωμό)
1 κλασικό κεραμίδι κεραμικό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το παλαμίδι, κόβουμε και πετάμε το κεφάλι και κάνουμε μια μαχαιριά σε όλο το μήκος του.
Τοποθετούμε το ψάρι σε ένα λαδωμένο κεραμίδι και όλα μαζί μέσα σε ένα ταψί του φούρνου, γιατί ίσως βγάλει υγρά στο ψήσιμο.


Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (170 βαθμούς).

Όταν ψηθεί, το καθαρίζουμε από τα κόκαλα και το δέρμα, το κόβουμε κομμάτια και το τοποθετούμε σε πιατέλα, ρίχνοντας αλάτι, λίγο πιπέρι κι αρκετή ρίγανη. Χτυπάμε σε μπολ το λάδι και το ζωμό των λεμονιών και περιχύνουμε το ψάρι.

Μ' αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος, το ψάρι γίνεται πιο ελαφρύ και πιο πικάντικο.
Αντί κεραμίδι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λαδωμένο πυρέξ ή ταψί.