Τούρτα με κούμ κουάτ Κέρκυρα

 

 

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΟΥΜ - ΚΟΥΑΤ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Υλικά:
2 κουτιά σαβαγιάρ
1 κομπόστα ανανά σε κομμάτια
ποτό κουμ - κουάτ
1 κιλό σαντιγύ έτοιμη ή 2 κουτιά alsa top
αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα μπολ ρίχνουμε κουμ-κουάτ (τόσο ώστε να καλύψει τα σαβαγιάρ) και το χυμό από την κομπόστα. Βουτάμε τα σαβαγιάρ μέσα στο χυμό ίσα ίσα να βρεχτούνε (όχι να μουλιάσουνε). Τοποθετουμε τα σαβαγιάρ πρώτη στρώση σε πιατέλα και στη συνέχεια από πάνω τη μισή σαντιγύ. Με τρυπητό σκεύος πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη πάνω από την σαντιγύ και τοποθετούμε τα μισά κομματάκια ανανά.
Πάνω από τον ανανά βάζουμε την δεύτερη στρώση σαντιγύ, τη ζάχαρη άχνη και τον ανανά.


Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.