gototopgototop
Monday 16 September 2019
 

Έναρξη εργασιών για την αξιοποίηση και προστασία της μνημειακής ελιάς στη Στρογγυλή Κέρκυρας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στην Κέρκυρα, με αφορμή την ανάδειξη του υπεραι...

Ανάδειξη και Αξιοποίηση Μνημειακών Δέντρων Επτανήσων στην Στρογγυλή Κέρκυρας

  Το Δ.Σ. της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας ύστερα από τα αποτελέσματα της επιστημονικής μεθόδου...

Συμμετοχή της ΕΕΕ στις εκδηλώσεις της 155ης επετείου της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ...

155η επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Στις 21 Μαΐου 1864 τα Επτάνησα πέρασαν οριστικά στην ελληνική κυριαρχία μετά την υπογραφή της συνθ...

  • Διαφήμιση

Πάστα Φρόλα Κέκρυρα

 

ΠΑΣΤΑ – ΦΡΟΛΑ (Κέρκυρα)

από την Αρετή Μποβιάτση
Υλικά
1 φλυτζάνι βούτυρο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
3 αυγά – τα ασπράδια μαρέγκα
½ κουταλάκι μπεϊκιν – λίγη σόδα
Ξύσμα πορτοκαλιού
3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βάζο μαρμελάδα
Ετοιμασία
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη
Ρίχνουμε ένα – ένα τα κροκάδια και το ξύσμα
Αναμιγνύουμε το μπεϊκιν με την σόδα και το αλεύρι
Τα προσθέτουμε στο μείγμα εναλλάξ με την μαρέγκα
Ζυμώνουμε ελαφρά
Στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης σε ταψί και πλάθουμε κορδόνι γύρω του
Απλώνουμε την μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε κορδόνια για να στολίσουμε την επιφάνεια
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς έως ότου ρόδίσει ελαφρά η ζύμη