gototopgototop
Monday 21 October 2019
 

O Πέτρος Μήτσου είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ε.Ε.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, καλωσορίζει τον κύριο Πέτρο Μήτσου στη θέση...

Έναρξη εργασιών για την αξιοποίηση και προστασία της μνημειακής ελιάς στη Στρογγυλή Κέρκυρας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στην Κέρκυρα, με αφορμή την ανάδειξη του υπεραι...

Ανάδειξη και Αξιοποίηση Μνημειακών Δέντρων Επτανήσων στην Στρογγυλή Κέρκυρας

  Το Δ.Σ. της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας ύστερα από τα αποτελέσματα της επιστημονικής μεθόδου...

Συμμετοχή της ΕΕΕ στις εκδηλώσεις της 155ης επετείου της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ...

155η επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Στις 21 Μαΐου 1864 τα Επτάνησα πέρασαν οριστικά στην ελληνική κυριαρχία μετά την υπογραφή της συνθ...

  • Διαφήμιση

Μαριδόπιτα Λευκάδας

 

 

 

ΜΑΡΙΔΟΠΙΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Υλικά:
ταψί Νο 30
2 φύλλα ζυμωτά
1 κιλό περίπου μαριδάκι ψιλό (λεπτό)
¾ φλ. Λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 ώριμες ψαχνομένες ντομάτες
200γρ. περίπου τυρί χωριάτικο
μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κεφάλια από το μαριδάκι, πλένουμε καλά και το αλατίζουμε μέσα σε σουρωτήρι. Λαδώνουμε το ταψί και τοποθετούμε τα δύο φύλλα ώστε να εξέχουν από τα χείλη και τα λαδώνουμε κι αυτά. Τοποθετούμε το μαριδάκι ακτινωτά στο ταψί, πιπερώνουμε και κόβουμε το κρεμμύδι λεπτές ροδέλες, από πάνω τους τρίβουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες με τον κρεμμυδοκόφτη, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το τυρί σ' όλη την επιφάνεια και τέλος ρίχνουμε το λάδι από πάνω να πάει παντού. Γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα, να κάνουν κόγχη.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου.

Η μαριδόπιτα είναι μια καθαρά Λευκαδίτικη πίτα με ιδιάζουσα, πικάντικη γεύση. Μπορούμε να την γευτούμε για λίγο χρονικό διάστημα, τον Σεπτέμβρη γιατί το μαριδάκι πρέπει να είναι πολύ μικρό.
Υπάρχουν παραλλαγές της πίτας. Κάποιες νοικοκυρές σκεπάζουν την πίτα από πάνω με φύλλα ή χυλό από αλεύρι και νερό.