gototopgototop
Wednesday 24 April 2019
 

Ολοκληρώθηκε η 4η Βράβευση Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα

Με λαμπρότητα, συγκίνηση και υπερηφάνεια πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 η 4η Βράβευση ...

9η τακτική Γεν. Συνέλευση μελών Ε.Ε.Ε.

  Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. σύμφωνα με όσα ορίζονται από το άρθρο 8 του  καταστατικού και το άρθ...

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας στη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στο Σύνταγμα

  Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ συμμετέχει στη μαθητική παρέλαση που πραγματοποιείται από το Δή...

4η Βράβευση Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα

Αθήνα 18/03/2019   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ύστε...

  • Διαφήμιση

Μπουρδέτο Παξών

 

 Μπουρδέτο Παξών

 

Υλικά:
1/2 κιλό ψάρι κέφαλο
αλάτι
1/2 κιλό κρεμμύδια
1 κούπα λάδι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας διαλυμένο σ ένα ποτήρι νερό
2 κουταλάκια γλυκιά πάπρικα
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε, πλένετε το ψάρι και το πασπαλίζετε με αλάτι.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο μισό λάδι για 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν, στη συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο, τον διαλυμένο πελτέ και την πάπρικα και σιγοβράζετε για μισή ώρα.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε άλλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα μικρά κρεμμυδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια, το ψάρι, τον πελτέ, τις πατάτες και τη δάφνη και σιγοβράζετε για 20 λεπτά ακόμα.
Πασπαλίζετε με πιπέρι και μαϊντανό και σερβίρετε.