gototopgototop
Monday 14 October 2019
 

O Πέτρος Μήτσου είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ε.Ε.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, καλωσορίζει τον κύριο Πέτρο Μήτσου στη θέση...

Έναρξη εργασιών για την αξιοποίηση και προστασία της μνημειακής ελιάς στη Στρογγυλή Κέρκυρας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στην Κέρκυρα, με αφορμή την ανάδειξη του υπεραι...

Ανάδειξη και Αξιοποίηση Μνημειακών Δέντρων Επτανήσων στην Στρογγυλή Κέρκυρας

  Το Δ.Σ. της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας ύστερα από τα αποτελέσματα της επιστημονικής μεθόδου...

Συμμετοχή της ΕΕΕ στις εκδηλώσεις της 155ης επετείου της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ...

155η επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Στις 21 Μαΐου 1864 τα Επτάνησα πέρασαν οριστικά στην ελληνική κυριαρχία μετά την υπογραφή της συνθ...

  • Διαφήμιση

Ξεροτήγανα - Κύθηρα

 

 

 

Ξεροτήγανα Τσιριγώτικα

Υλικά:
9 αυγά
½ ποτηράκι του λικέρ ούζο ή τσίπουρο
1/5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλεύρι όσο πάρει, σταρένιο ή μισό σκληρό, μισό για όλες τις χρήσεις.
Λάδι γιά το τηγάνισμα
Μέλι για το μέλωμα, σισάμι κανέλλα και προαιρετικά καρύδι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μιά λεκάνη κτυπάμε τα αυγά μαζί με το ούζο, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη πολύ καλά, κατά προτίμηση στο μίξερ και εν συνεχεία προσθέτουμε το αλεύρι λίγο - λίγο έως ότου γίνει μιά ζύμη μαλακή για φύλλο.
Ανοίγουμε το φύλλο λεπτό και το κόβουμε σε λωρίδες περίπου 2,5 εκατοστών. Μετά τσιμπάμε την λωρίδα σε αποστάσεις 5 εκατοστά και την γυρίζουμε κολλώντας κυκλικά σαν σφιγγοφωλιά.
Βάζουμε το λάδι στη φωτιά να κάψει πολύ καλά και ρίχνουμε ένα - ένα τα ξεροτήγανα και τα γυρίζουμε 2 με 3 φορές να ψηθούν ωραία χωρίς να καούν (να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα).
Αφού κρυώσουν τα μελώνουμε με χλιαρό μέλι και τα πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο σισάμι και την κανέλλα (αν μας αρέσει και με καρύδι ψιλοκομμένο).