gototopgototop
Sunday 17 February 2019
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Ενημερώνουμε ότι η έναρξη μαθημάτων επτανησιακών χορών στις 7 και 8 Ιανο...

Στους ρυθμούς του Ιονίου

 Αθήνα 20/12/2018   Δελτίο Τύπου   Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ σε συνεργασία με ...

Ανοιχτά Σχολεία

Κατεβάστε την αίτηση από εδώ.

Χριστουγεννιάτικη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας για 3η χρονιά συνεχίζει τη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης «Στηρίζου...

  • Διαφήμιση

Ξεροτήγανα - Κύθηρα

 

 

 

Ξεροτήγανα Τσιριγώτικα

Υλικά:
9 αυγά
½ ποτηράκι του λικέρ ούζο ή τσίπουρο
1/5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλεύρι όσο πάρει, σταρένιο ή μισό σκληρό, μισό για όλες τις χρήσεις.
Λάδι γιά το τηγάνισμα
Μέλι για το μέλωμα, σισάμι κανέλλα και προαιρετικά καρύδι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μιά λεκάνη κτυπάμε τα αυγά μαζί με το ούζο, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη πολύ καλά, κατά προτίμηση στο μίξερ και εν συνεχεία προσθέτουμε το αλεύρι λίγο - λίγο έως ότου γίνει μιά ζύμη μαλακή για φύλλο.
Ανοίγουμε το φύλλο λεπτό και το κόβουμε σε λωρίδες περίπου 2,5 εκατοστών. Μετά τσιμπάμε την λωρίδα σε αποστάσεις 5 εκατοστά και την γυρίζουμε κολλώντας κυκλικά σαν σφιγγοφωλιά.
Βάζουμε το λάδι στη φωτιά να κάψει πολύ καλά και ρίχνουμε ένα - ένα τα ξεροτήγανα και τα γυρίζουμε 2 με 3 φορές να ψηθούν ωραία χωρίς να καούν (να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα).
Αφού κρυώσουν τα μελώνουμε με χλιαρό μέλι και τα πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο σισάμι και την κανέλλα (αν μας αρέσει και με καρύδι ψιλοκομμένο).