gototopgototop
Wednesday 21 August 2019
 

Έναρξη εργασιών για την αξιοποίηση και προστασία της μνημειακής ελιάς στη Στρογγυλή Κέρκυρας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στην Κέρκυρα, με αφορμή την ανάδειξη του υπεραι...

Ανάδειξη και Αξιοποίηση Μνημειακών Δέντρων Επτανήσων στην Στρογγυλή Κέρκυρας

  Το Δ.Σ. της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας ύστερα από τα αποτελέσματα της επιστημονικής μεθόδου...

Συμμετοχή της ΕΕΕ στις εκδηλώσεις της 155ης επετείου της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ...

155η επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Στις 21 Μαΐου 1864 τα Επτάνησα πέρασαν οριστικά στην ελληνική κυριαρχία μετά την υπογραφή της συνθ...

  • Διαφήμιση

Πάστα Μύλου - Κύθηρα

 

 

Πάστα Μύλου - Κύθηρα

Η Πάστα Μύλου είναι ένα ωραίο Κυθηραϊκό γλυκό με ελάχιστα λιπαρά!

 

Υλικά:

7 αυγά
250 γραμμ. σιμιγδάλι
1 λίτρο γάλα
350 γραμμ. αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
500 γραμμ. ζάχαρη
800 γρ. γλυκό βανίλια
1 λεμόνι
3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου
1 κουτ. γλυκού σκόνη βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Προσθέτουμε 250γρ. ζάχαρη μέσα στους κρόκους και τους χτυπάμε στο μίξερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι και προσθέτουμε το γάλα, σιγά σιγά. (Προσοχή, το γάλα πρέπει να είναι ζεστό για να μην κόψει το μείγμα.) Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μη σβολιάσει το μείγμα. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη μαρέγκα. Παίρνουμε τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε στο μίξερ (στη δυνατή ένταση) με την υπόλοιπη ζάχαρη [250γρ.].
Στην κρέμα που έχει κρυώσει ρίχνουμε τη σκόνη βανίλια, σταγόνες από άρωμα πικραμύγδαλου και το ξύσμα ενός λεμονιού. Προσθέτουμε 350 γρ. τριμμένο αμύγδαλο.
Ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαρέγκα. Προσεκτικά όμως, γιατί αν την ανακατέψουμε πολύ μπορεί να ξεφουσκώσει. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Βάζουμε το γλυκό υποβρύχιο (βανίλια) σε ένα κατσαρολάκι κι ανακατεύουμε καλά να λιώσει και να γίνει σαν σιρόπι. Γίνεται και σε μπεν μαρί. Δεν τη λιώνουμε πολύ τη βανίλια να μην γίνει πολύ ρευστή και πιει μέσα το γλυκό. Απλώνουμε γρήγορα – γρήγορα στην πάστα μύλου για να μην κρυώσει. Η βανίλια δίνει γλυκιά γεύση. Οπότε το γλυκό χρειάζεται πολύ λεπτή επικάλυψη για να μην γλυκάνει πολύ. Το αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να κρυώσει η βανίλια (να γίνει σαν γλάσο) και είναι έτοιμο.