Κάλλια Κουβά

 

 

ΚΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑ

 

Γεννήθηκα στους Παξούς. Οι αισθήσεις του νησιού μου ενώθηκαν μέσα μου με πολλούς τρόπους και δημιούργησαν έναν ψυχικό τόπο ο οποίος εκδηλώνεται κυρίως μέσα από την ζωγραφική μου.

Σπούδασα Καλές Τέχνες στη Accademia di Belle Arti της Φλωρεντίας με καθηγητές τον F. Farulli και R. Federici. Αποφοίτησα με άριστα και αμέσως μετά διορίστηκα καθηγήτρια καλλιτεχνικών στην Κέρκυρα (5ο και 6ο Γυμνάσιο). Στην Κέρκυρα επίσης άνοιξα και μια σχολή ζωγραφικής για όλες τις ηλικίες.

Φεύγοντας από την Κέρκυρα άρχισα την συνεργασία με αρχιτέκτονες και διακοσμητές εσωτερικών χώρων σαν ζωγράφος τοιχογραφιών. Αυτό υπήρξε και το κύριο επάγγελμά μου για περίπου 18 χρόνια. Ζωγραφίζω τοίχους σε ξενοδοχεία, καταστήματα, κατοικίες αλλά και Μουσεία. Μεταξύ αυτών στο Μουσείο Παλαιόπολης στην Κέρκυρα, στα ξενοδοχεία Καψής και Διβάνης σε Αθήνα και Κρήτη, στην Αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παξών κ.α.

Παράλληλα ασχολούμαι με δράσεις πολιτισμού μέσα από δρώμενα, ομιλίες και εκθέσεις ζωγραφικής. Ατομικές εκθέσεις έχω κάνει στην Αθήνα και στους Παξούς. Έργα μου υπάρχουν σε πίνακες και τοιχογραφίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και την Αμερική.