Φώτης Σώλος

 

 

 

ΦΩΤΗΣ ΣΩΛΟΣΓεννήθηκα στον Κάλαμο του Ιονίου το 1961.
Μεγάλωσα στον Πειραιά, όπου και έμαθα τα πρώτα μου γράμματα - δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο και λύκειο - και αποφοίτησα από το Οικονομικό Πειραιά το 1979.

Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ.

Εργάστηκα σαν λογιστής και μετά σαν τραπεζικός υπάλληλος στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ- EUROBANK (1990 -2003).

Το 2004-2005 εργάστηκα σαν ασφαλιστικός σύμβουλος στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.

Το 2006 αποφάσισα να επιστρέψω στο νησί μου και να ανοίξω ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ.

Η αγάπη  για τον τόπο μου με έσπρωξε να ασχοληθώ με τα κοινά, να θέσω την υποψηφιότητά μου σαν δημοτικός σύμβουλος Λευκάδας, να εκλεγώ δημοτικός σύμβουλος για τον Κάλαμο και να οριστώ από τον δήμαρχο Κώστα Αραβανή βάσει του Καλλικράτη, αντιδήμαρχος Καλάμου (2011-2014) και Καστού (2011-2012).

Εντός του 2017 επέστρεψα στον Πειραιά και προσλήφθηκα στην Ι και Σ. Σκλαβενίτης ΑΕΕ όπου και εργάζομαι έως σήμερα.

Το μεράκι μου είναι το τραγούδι όπου εδώ και πολλά χρόνια γράφω στίχους και ενίοτε μουσικές. Το 2010 με την εταιρεία ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ κυκλοφόρησε το CD μου με τον τίτλο ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΤΙΧΑΚΙΑ ΜΟΥ.

Επίσης το 2012 εμπνευσμένος από τη θητεία μου και από τον κοινό αγώνα μας για τα μικρά νησιά έγραψα το τραγούδι ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ το οποίο αναρτήθηκε στο YOUTUBE από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας και αυτή ήταν η πρώτη μου γνωριμία με την Ένωση.

Πιστεύω ότι παλιοί και νέοι εδώ στην Ένωση έχουμε το μικρόβιο και την αγάπη για τα νησιά μας που μας τρώει να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το καλό τους και τη διάσωση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.