Μίμης Κούρτης

 

 

ΜΙΜΗΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

 

Ο Δημήτρης (Μίμης) Κούρτης γεννήθηκε στο πιο ορεινό χωριό της Λευκάδας, την Εγκλουβή, στις 10 Μαϊου του 1961.

Στην τρίτη τάξη του γυμνασίου έλαβε μέρος σε πανελλήνιο διγωνισμό και πήρε την 10η θέση ανάμεσα σε 526 συμμετέχοντες. Στην δευτέρα λυκείου σε διαγωνισμό του γραφείου Πρέβεζας - Λευκάδας με θέμα τη μάνα, κέρδισε την πρώτη θέση.

Τέλειωσε το Α΄ Λύκειο Λευκάδας και δούλεψε για 5 χρόνια στον εκδοτικό οίκο ΑΣΤΗΡ ΑΛ. & Ε. Παπαδημητρίου. Εκεί είχε την τύχη να γνωρίσει ανθρώπους του πνεύματος και τα έργα τους.

Ευλογημένη η στιγμή που γνώρισε τον Ι.Μ.Παναγιωτόπουλο και που διάβασε πρώτος τα ποιήματά του. Από το 1987 και για 27 ολόκληρα χρόνια, εργάστηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ως νοσοκόμος. Παράλληλα και για 12 χρόνια, υπηρέτησε στον ιστορικό Πανιώνιο, σαν έφορος στο τμήμα ενόργανης γυμναστικής.

Το περασμένο καλοκαίρι (2017) διοργάνωσε μια εξαιρετικά πετυχημένη ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη Λευκάδα και στην Εγκλουβή στην οποία πήραν μέρος 26 εικαστικοί, που εμπνεύστηκαν από την πρώτη του ποιητική συλλογή  «Γι' αυτούς που χάσανε νωρίς»  των εκδόσεων Αρισταρέτη.

Στις 4 Νοέμβρη 2017, κέρδισε τιμητική διάκριση στον διεθνή διαγωνισμό ποίησης, που διοργάνωσε το λογοτεχνικό περιοδικό ΚΕΛΑΙΝΩ.

Είναι πατέρας 2 παιδιών και από το 2013 που συνταξιοδοτήθηκε, μοιράζεται το χρόνο του ανάμεσα στην Αθήνα και την Λευκάδα.