Εμμανουήλ Ι. Κασιμάτης

Εμμανουήλ Ι. Κασιμάτης

Γεννήθηκε στα Κύθηρα, προέρχεται από αγροτική οικογένεια.

Αφού τελείωσε το Γυμνάσιο, μετανάστευσε στην Αυστραλία.

Τα δύο πρώτα χρόνια εργάστηκε σε εστιατόρια, εκεί απέκτησε γνώση της Αγγλικής γλώσσας και εμπειρία στη διεύθυνση μιας επιχείρησης.

Σε δυόμισι χρόνια από την είσοδό του στην Αυστραλία απέκτησε το δικό του εστιατόριο και αυτό εξελίχθηκε σε επενδυτική εταιρία με την ονομασία RAHELA ΡΤΥ. L.T.D.

Παράλληλα, ανεγράφη ως μέλος του εργατικού κόμματος Αυστραλίας Α. L. Ρ. και εξελέγη μέλος της επιτροπής Μεταναστευτικών Υποθέσεων για την Κυβερνητική Πολιτική του κόμματος.

Διετέλεσε Γραμματέας της τοπικής και περιφερειακής Διοίκησης του κόμματος και εκπροσώπησε την περιφέρεια σε πολλά Συνέδρια Δημιουργίας πολιτικής του κόμματος.

Το 1984, επαναπατρίζεται στα Κύθηρα και παίρνει μέρος στις πρώτες εκλογές για την ανάδειξη εκλεγμένου προέδρου της Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων & Αντικυθήρων.

Κατά την ίδια περίοδο, κατόπιν αιτήσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού για την εξυγίανση και σωτηρία του, εξελέγη Πρόεδρος όπου παρέμεινε για δύο θητείες.

Το 1994, με το νόμο για την εκλογή Νομαρχών και Επάρχων από το λαό, εξελέγη Έπαρχος Κυθήρων.

Με το νόμο Καποδίστρια διεκδίκησε τη θέση του Δημάρχου Κυθήρων, την οποία για λίγους ψήφους δεν εξελέγη. Παρέμεινε όμως για δύο έτη Αρχηγός της μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο και το 2001 παραιτήθηκε διότι η Κεντρική Κυβέρνηση κάλυπτε και προστάτευε την Διαπλοκή στο Δήμο.

Έκτοτε ιδιωτεύει στα Κύθηρα και την Αυστραλία.