ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ HΜΕΡΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα 12/2/2014

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ορχήστρα ποικίλης μουσικής της Ε.Ε.Ε., ύστερα από πρόσκληση της Δημόσιας Τηλεόρασης, συμμετέχει στο εορταστικό πρόγραμμα - αφιέρωμα για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ HΜΕΡΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου με τους διακεκριμένους καλλιτέχνες Μπάμπη Βελισσάριο και Ελπινίκη Ζερβού, σε μουσική διεύθυνση συναυλίας, του μαέστρου και Καλλιτεχνικού Διευθυντή της, Παναγή Μπαρμπάτη.

 

 

 

«Όπως κάθε χρόνο, στις 13 Φεβρουαρίου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Ημέρα Ραδιοφώνου. Η μέρα, κατά την οποία τιμάται το Ραδιόφωνο ως Μέσο, αποσκοπεί στη βελτίωση της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των Οργανισμών Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας, στην προώθηση της πληροφορίας αλλά και της ελευθερίας της έκφρασης. Φέτος δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσία της γυναίκας στα Ραδι...οκύματα, πρωτοβουλία που εντάσσεται στη δέσμευση της UNESCO για την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων.

Η Δημόσια Ραδιοφωνία συμμετέχει στην πρωτοβουλία και θυμάται τις γυναικείες φωνές που μεσουράνησαν στα ραδιοκύματα με τη βοήθεια των αφηγήσεων των ακροατών. Επί πολλές μέρες, οι ακροατές της ραδιοφωνίας «μίλησαν για τη φωνή που τους… μίλησε»! Μοιράστηκαν εμπειρίες και στιγμές που βίωσαν με τις αγαπημένες τους γυναικείες φωνές. Και αυτές τις εμπειρίες θα ακούσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας από το Πρώτο Πρόγραμμα, στο «ακριβώς» και στο «και μισή» της ώρας.

Ειδικά στο δίωρο 06.00 – 08.00, θα ακούσουμε συγκεντρωμένες όλες τις ιστορίες των ακροατών, όπως τις ηχογραφήσαμε επί δύο εβδομάδες.

Στο δίωρο 08.00 – 10.00, η Έλενα Καραγιάννη και η Μαρία Κοζάκου θα επικεντρώσουν τις αναφορές τους στις φωνές που «υπερψηφίστηκαν» από τους ακροατές. Τη Μαρία Ρεζάν και τη Μαριάννα Κορομηλά, αλλά και άλλες «δημοφιλείς» στιγμές της ιστορίας των γυναικείων φωνών. Ακόμα:

• 10.00-12.00, ο Προκόπης Δούκας θα στρέψει το ενδιαφέρον της εκπομπής του στο περιεχόμενο της μέρας με το δικό του τρόπο.

• 12.00 -14.00, η Βάλια Καϊμάκη θα αναλάβει την επιστημονική προσέγγιση του θέματος «γυναίκα και δημόσιος λόγος», «ο ραδιοφωνικός λόγος και η επιρροή του στην ισότητα».

• 15.00 -16.00: "Οι φωνές που μας μίλησαν". Ειδική εκπομπή με τρεις εμβληματικές φωνές του παρελθόντος: Χαρά Τσακίρη, Αρετή Γιαννακάκη και Βέρα Στρατάκου, σε επιμέλεια Αγγελικής Μπαλάσκα.

• 16.00 -17.00 Γιάννης Δημητριάδης - Γυναικείες φωνές στο τραγούδι.

• 17.00 -18.00: «Δόμνα Σαμίου, η υπάλληλος!» Η θητεία της Δόμνας Σαμίου ως υπαλλήλου της ΕΡΤ, σε επιμέλεια Έλενας Νεοφωτίστου.

• 18.00 - 20.00: Οι γυναικείες φωνές του ραδιοφώνου μέσα από την αφήγηση του Γιώργου Παπαστεφάνου, καλεσμένου του Σιδερή Πρίντεζη.

Από τις 20:00, η γιορτή του ραδιοφώνου μεταφέρεται στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Δημόσιας Ραδιοφωνίας:

• 20:00-22:00: Συναυλία με την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος με μαέστρο τον Παναγή Μπαρμπάτη και σολίστ τον τενόρο Μπάμπη Βελισσάριο και τη σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού. Η συναυλία θα μεταδοθεί απευθείας -εκτός από το Τρίτο Πρόγραμμα- και από το webTV της ιστοσελίδας της Δημόσιας Τηλεόρασης www.hprt.gr, ενώ θα μαγνητοσκοπηθεί και για την τηλεόραση.

• 22:00-24:00: Θεατρική παράσταση «Ηθοποιός Νατάσσα», με τις Μαρία Αλκαίου και Άννα Καλουτά, παραγωγής 1989, σε κείμενο Ντίνου Ταξιάρχη.»

 

Καλή σας ακρόαση!

 

 

ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ