Γιάννης Πομόνης

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΜΟΝΗΣ

 

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός, επί τιμή Δ/ντής στη Β/θμια Εκπαίδευση


- Συμμετείχα σε επιμορφωτικά Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας – ΟΕΕΚ – Ινστιτούτο διαρκούς επιμόρφωσης.
- Κατέχω τέσσερις επαγγελματικές άδειες.


- Έχω τιμηθεί κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής μου θητείας από ΥΠΕΠΘ, Σχολική Εφορεία, Σύλλογο Γονέων, Εστία Ν.Σμύρνης και από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.


- Από το 1982 έως το 2005 υπηρέτησα τον σκοπό της αιμοδοσίας, συνολικού αριθμού (600)από μαθητές του Σχολείου.


- Συγκρότησα Ομάδα Αλληλεγγύης με το σύνολο των μαθητών μου, με σκοπό την ουσιαστική βοήθεια (σίτιση) ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.


- Παρακολούθησα επιμορφωτικά προγράμματα, σχετικά με τη «Συμβουλευτική και Επαγγελματικό προσανατολισμό στην Ευρώπη.


- Με απόφαση του ΚΕΤΕ  Ν. Σμύρνης συνέταξα μελέτη με θέμα: «Ιστορικός απολογισμός σεισμών και αντισεισμική προστασία για τις κτιριακές συνθήκες του σχολικού συγκροτήματος» καθώς και εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας.


- Επί σειρά ετών υπήρξα Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών, καθώς και Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Τεχνικών Εκπαιδευτικών.


- Επί σειρά ετών υπήρξα Πρόεδρος της Ένωσης Ζακυνθίων Αθηνών και το 2002 κατ΄έθιμον εκπρόσωπος των Επτανησιακών Σωματείων Αθηνών.


- Με εντολή του ΥΠΕΠΘ πραγματοποίησα τεχνικούς ελέγχους σε χώρους που υπάγονται στο ΥΠΕΠΘ.


- Με εντολή του 5ου Γραφείου Β/θμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησα ενημερωτικές ομιλίες σε μαθητές-γονείς και κηδεμόνες των Δήμων Ν.Σμύρνης και Π.Φαλήρου.


- Με απόφαση του ΥΠΕΠΘ ορίσθηκα μέλος της επιτροπής αξιολόγησης προσόντων, υποψηφίων εκπαιδευτικών Ι.Ε.Κ. Πειραιά.


- Με κοινή απόφαση των Υπουργείων Παιδείας, Εργασίας και Βιομηχανίας συμμετείχα σε ομάδα έρευνας και σύνταξης και εφαρμογής αναλυτικών προγραμμάτων, που αφορούσαν τον ΟΑΕΔ και την Τεχνική Εκπαίδευση.


- Με τη συνεργασία ειδικών επιστημόνων διοργάνωσα ημερίδες με θέματα Συμβουλευτικής, Λογοθεραπείας, οδικής συμπεριφοράς, καθώς και ημερίδα στην Ένωση Ζακυνθίων με θέμα «το νερό στη Ζάκυνθο».


- Στο χώρο του Σχολείου συνεργάσθηκα σε πολιτιστικά θέματα με τον Ιάκωβο Καμπανέλλη και την Άννα Συνοδινού, την οποία και τίμησε η Ένωση Ζακυνθίων μαζί με την Τζένη Ρουσσέα για την προσφορά τους στο Θέατρο.


- Υπήρξα μέλος της επιτροπής, που με την επίβλεψη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, έγινε αναστύλωση του Ιστορικού Μοναστηριού «Παναγία Δερματούσα» που έπαιξε σημαντικό ρόλο στον Αγών του 1821 (στη Ζάκυνθο).


- Επί προεδρίας μου, στην Ένωση Ζακυνθίων έγινε η αναστύλωση του Ασκητηρίου του Αγίου Διονυσίου στην Αίγινα, που ήταν επίσκοπος.


- Ως πρόεδρος της Ένωσης Ζακυνθίων καθιερώσαμε το «Σεργιάνι στην Πλάκα», όπως τον παλιό καλό καιρό.


- Για την προσφορά μου στη Ζάκυνθο τιμήθηκα με δίπλωμα και μετάλλιο από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων, καθώς και από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πατρών στην οποία ανήκε η Ζάκυνθος.