Δημήτρης Πολλάτος

 

 

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ


Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1977 και μεγάλωσα στο Παλαιό Φάληρο. Έχω καταγωγή από τα Φαρακλάτα Κεφαλονιάς, αγαπώ πολύ τα Επτάνησα και την Κεφαλονιά.

Η μουσική για μένα είναι οξυγόνο, έτσι έμαθα από παιδί πιάνο και στη συνέχεια σπούδασα ντραμς και κρουστά ορχήστρας, πιάνο, θεωρία, αρμονία, ιστορία της μουσικής και σολφέζ. Άσκησα το επάγγελμα του μουσικού από 18 χρονών παίζοντας με διάφορα μουσικά σύνολα και ορχήστρες. Παράλληλα ασχολήθηκα με τον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Μετά το λύκειο σπούδασα φοροτεχνικά και management.

To 2007 ξεκίνησα να ασχολούμαι με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση ως ασφαλιστικός σύμβουλος στην Εθνική ασφαλιστική. Το 2011 έδωσα εξετάσεις στα πλαίσια της τράπεζας της Ελλάδος και πήρα την πιστοποίηση του ασφαλιστικού πράκτορα, πράγμα που μου επέτρεψε να ιδρύσω ασφαλιστικό πρακτορείο (μεσολαβώ για διάφορες ασφαλιστικές εταιρίες) με την επωνυμία «Δ. Πολλάτος και Σία ασφαλιστικοί πράκτορες Ο.Ε».

Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά και στο τομέα του ίντερνετ. Έχω μια εταιρία μέσω της οποίας παρέχω υπηρεσίες σχεδιασμού, δημιουργίας ιστοχώρων, επαγγελματικά εργαλεία ίντερνετ όπως επαγγελματικά email, hosting και internet promotion.

Συμβάλλω στο κοινωνικό γίγνεσθαι από τη θέση του γενικού γραμματέα στον όμιλο Ουνέσκο τεχνών λόγου και επιστημών Ελλάδος. Η αγάπη μου για την Κεφαλονιά και τα Επτάνησα με ώθησε το Νοέμβριο του 2017 να βάλω υποψηφιότητα για το Δ.Σ της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, το Δεκέμβριο του ίδιου έτους είχα τη τιμή και τη χαρά να εκλεχθώ στη θέση του προέδρου της αστικής μη κερδοσκοπικής αυτής εταιρίας. Επίσης είμαι μόνιμο μέλος του παγκόσμιου φιλοσοφικού φόρουμ και πολίτης του κόσμου με αριθμό 052.

Εκτός από τη μουσική αγαπώ την ποίηση και στον ελεύθερο μου χρόνο διαβάζω και αθλούμαι. Είμαι παντρεμένος με 2 παιδιά και βιώνω τη χαρά της δημιουργίας και της προόδου ως σύζυγος και πατέρας.

Από τη θέση του Προέδρου της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας εύχομαι να συμπορευόμαστε με αρμονία στο μαγικό ταξίδι του πλούσιου πολιτισμού των νησιών μας και να συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην ανάδειξη όλων των πλεονεκτημάτων στους τομείς των παραδόσεων, τεχνών, των επιστημών και των επαγγελματικών επιτευγμάτων των Επτανησίων ανά την Ελλάδα.