Αλέξανδρος Κατέχης

Αλέξανδρος Κατέχης

Γεννήθηκα στη Κέρκυρα ενώ τα πρώτα χρόνια της ζωής μου τα πέρασα στο νησί των Οθωνών από όπου κατάγονται και οι γονείς μου. Στα παιδικά και νεανικά μου χρόνια ασχολήθηκα με τη κολύμβηση και αργότερα με το κλασικό αθλητισμό.

Σπούδασα στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας και μετά την αποφοίτησή μου εργάστηκα ως Ανθυποπλοίαρχος σε ποντοπόρα πλοία (tanker, lng).

Εκπλήρωσα τη στρατιωτική μου θητεία στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛ.ΔΥ.Κ) ως Επιλοχίας και στη συνέχεια ως Αρχιλοχίας ενώ τιμήθηκα με το τίτλο του «Ευδόκιμου Οπλίτη» και του «Διακεκριμένου Οπλίτη» (ΜΑΧΗΤΗΣ).

Τα τελευταία χρόνια ζω και εργάζομαι στη Κέρκυρα και συγκεκριμένα στη πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Παξών.

Έχω παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων εξειδίκευσης στο τομέα της εργασίας μου, μιλώ αγγλικά και γερμανικά και ασχολούμαι με το διάβασμα κυρίως της ελληνικής ιστορίας ενώ παράλληλα ολοκληρώνω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές για την απόκτηση του Διπλώματος Υποπλοιάρχου.

Είμαι μέλος της HELMEPA, της Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΟΙ ΟΘΩΝΟΙ» και διαχειριστής της ειδησεογραφικής σελίδας diapontia.gr που ασχολείται και αναδεικνύει τα γεγονότα αλλά και τα προβλήματα μου αντιμετωπίζουν τα ακριτικά Διαπόντια Νησιά. Επισκέπτομαι συχνά την ιδιαίτερη πατρίδα μου κυρίως τους χειμερινούς μήνες.

Ενδιαφέρομαι ιδιαιτέρως για θέματα που αφορούν της ιστορία και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Διαποντίων αλλά και των υπόλοιπων Επτανήσων. Πιστεύω πως μέσα από ευαισθησία και αλληλεγγύη οι παλιοί και οι νέοι του τόπου μας έχουμε την υποχρέωση για αγώνα υπέρ της διάσωσης της ιστορικής παρακαταθήκης μας, τόσο σε πνευματικό όσο και σε Ιστορικό επίπεδο.